Image

Heba köper äldreboende i Sollentuna

Transaktioner Heba har tecknat avtal med JM avseende förvärv av fastigheten kv. Vinfatet 6 i Sollentuna. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter som är under uppförande. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 177 miljoner kronor.
Publicerad den 10 December 2015

Byggnaden är i två våningsplan och omfattar totalt cirka 4 000 kvadratmeter som planeras att bli miljöklassad som Miljöbyggnad.

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och tillträde sker i samband med att projektet färdigställs under Q4 2016. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 177 miljoner kronor. Finansieringen kommer att ske genom banklån. Hyresgäst är Frösunda Omsorg AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med en årshyra om 8,5 miljoner kronor.

– Förvärvet av kv. Vinfatet 6 innebär att vi nu utökar vårt ägande av vårdfastigheter. Heba äger sedan tidigare ett äldreboende i Täby. Hebas verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt omfattar även äldreboenden.

– Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Frösunda Omsorg, säger Lennart Karlsson vd på Heba Fastighets AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY