Image
Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.
Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.

Fullt uthyrt i Drevet i Långeberga

Uthyrning Castellums projekt i Långeberga består av två moderna byggnader för logistik, lager och lättare industri. Efterfrågan på moderna logistiklokaler i Helsingborg är stor och, med uthyrningen till Alex Andersen Ølund A/S är byggnaderna med namnet Drevet nu fullt uthyrt.
Publicerad den 17 Maj 2022
Annons
Image

Castellums satsning "100 på sol" har nått drygt halvvägs i ambitionen att anlägga minst 100 solcellsinstallationer till 2023. De två solcellsanläggningen på Drevet blir Castellums näst största hittills på cirka 20 000 kvadratmeter med en kapacitet på ungefär 1 900 kWh och ger byggnaderna en mycket hög miljöprestanda.

Den senast tillkomna hyresgästen är Alex Andersen Ølund A/S som nu hyr in sig i Castellums nya lokaler på Långeberga, Helsingborgs bästa logistikläge. Med sin strategiska placering utmed E6 uppnås effektiva distributionsvägar till södra Skåne, Göteborg, Stockholm och resten av landet.

– Vi är stolta över vår toppmoderna anläggning och det attraktiva läge vi kan erbjuda våra kunder. Det är stor efterfrågan på den här typen av lager och logistiklösningar i detta område. Det är glädjande att så framstående aktörer väljer vår anläggning för sin fortsatta Sverigesatsning, säger Michael Stensson, förvaltare på Castellum.

Alex Andersen Ølund A/S är ett av Danmarks ledande logistikföretag med specialitet att transportera blommor, frukt och grönsaker och andra temperaturkänsliga produkter. Man kommer att hyra en byggnad om cirka 12 000 kvadratmeter. Alex Andersen Ølund A/S levererar till stora delar av Europa. Tack vare lång erfarenhet och bred kompetens har man blivit Nordens största blomstertransportör och bland de ledande i Europa. Expansionen i Långeberga är en av företagets största historiskt i Sverige.

Långeberga har två år i rad utsetts till Sveriges bästa logistikläge. Området genomgår omfattande expansion och Castellums nysatsning är en viktig del i denna tillväxtresa. Det tioåriga avtalet med Alex Andersen Ølund A/S startar 2023-01-01.

Savills var rådgivare i uthyrningen.

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige