Image
Convendum hyr ett helt hus på Odenplan.

Convendum hyr ett eget hus på Odenplan

Uthyrning Fastighetsägaren Adlern Nedo Fastighets AB har med Savills som rådgivare tecknat ett avtal med Convendum som hyr ett eget hus om 3 680 kvadratmeter på Odenplan.


Mathias Grahn.

Savills förstärker i Göteborg

Bolag Savills förstärker uthyrningsteamet i Göteborg med Mathias Grahn som Senior Leasing Advisor.


Lisen Heijbel, Head of Investment Nordics på Savills IM.

"Vi ska dubbla AUM under kommande år"

Bolag Efter mer än ett decennium som rådgivare tar Lisen Heijbel steget över till investerarsidan och blir ny Head of Investment Nordics på Savills IM. För Fastighetssverige berättar hon om Savills IM:s storsatsning i Norden, vad som lockade med investerarsidan, vad hon tar mig sig från sin roll som rådgivare och var man letar nya förvärv i Sverige.


Lisen Heijbel.

Lisen Heijbel lämnar CBRE för Savills IM

Bolag Lisen Heijbel blir ny Head of Investment Nordics på Savills Investment Management.


Stockholm.

Mitsubishi och Europa Capital köper kontor i Stockholm CBD

Transaktioner Mitsubishi Estate London, rådgivet av Europa Capital, har förvärvat en cirka 7 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Stockholms CBD från AFA.


Jessica Gräsberg.

Så här går uthyrningen för Savills

Bolag Experten Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills, analyserar marknaden för Fastighetssverige. Så här många affärer har de i pipeline och så här ser hyresnivåerna ut.


Peter Broström.

Savills IM: "Detta är Sveriges mest intressanta logistikområden"

Bolag Savills IM stod för en storförsäljning när man i veckan avyttrade Elgigantens distributionscentral till tyska DWS. För Fastighetssverige berättar Savills IM:s Nordenchef Peter Broström om affären, framtiden för logistikfonden, vilka han ser som Sveriges mest intressant logistikområden och om processen att rekrytera nya personer till investeringsteamet.


DWS köper Elgigantens distributions anläggning i Jönköping.

DWS slår till igen – gör ny miljardaffär i Sverige

Transaktioner Tyska DWS fortsätter göra tunga logistikaffärer i Sverige. Efter att nyligen ha köpt Coops jättelager i Eskilstuna fortsätter man och köper nu Elgigantens distributionsanläggning i Jönköping av Savills IM för cirka 1,45 miljarder kronor.


Peter Broström.

Därför tror Savills IM på det omtvistade fastighetsslaget

Bolag Peter Broström, Nordenchef hos den internationella kapitalförvaltaren Savills Investment Management, berättar för Fastighetssverige om marknadsutsikterna på den kommersiella fastighetsmarknaden inför 2021. Där ser förvaltaren möjligheter och de sektorerna kommer att gå bäst under året som kommer.


Thomas Jalde.

Thomas Jalde till Savills

Karriär Savills förstärker affärsområdet Occupier Services med Thomas Jalde som närmast kommer från en tjänst som director inom Corporate Solutions på Colliers International.


Jessica Gräsberg.

Så här går uthyrningen för Savills

Bolag Savills har varit rådgivare åt Vasakronan vid uthyrningen till Polisförbundet som har tecknat ett avtal på 840 kvadratmeter i Solna Access. Jessica Gräsberg, Head of Agency vid Savills, berättar för Fastighetssverige hur marknadsläget ser ut nu. De här delarna är starkast och det här arbetar de med.


Slättö säljer för 1,1 miljarder kronor i Hyllie.

Patrizia miljardköper av Slättö

Transaktioner Slättö har tecknat avtal avseende försäljning av 427 lägenheter i Hyllie, Malmö. Säljare är fonden Slättö Value Add I AB och köpare är en fond managerad av Patrizia. Beståndet är under uppförande och Patrizia tillträder vid färdigställande, som beräknas ske under det fjärde kvartalet 2021. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor.


Logisteas enda fastighet, DSV:s terminal i Landskrona.

Logistea närmar sig försäljning – tecknar villkorat avtal med Blackstone

Transaktioner Logistea har ingått villkorat avtal om att avyttra samtliga aktier i sitt fastighetsägande dotterbolag Logistea PropCo AB till dotterbolag till fastighetsfond förvaltad av Blackstone. Köpeskillingen för aktierna baseras på ett överenskommet värde på fastigheten om 841 miljoner kronor.

Avtalet är bland annat villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma i Logistea den 23 oktober 2020. Styrelsen rekommenderar enhälligt aktieägarna att godkänna transaktionen.


Peter Wiman.

Analyschefen: "Marknaden ligger i linje med normen"

Lokalmarknadsdagen Peter Wiman, analyschef på Savills, ser att fastighetsmarknaden stabiliserats efter den inledande pandemi-turbulensen. Hittills i år har det gjorts affärer för 135 miljarder kronor vilket är i linje med ett normalår. På Lokalmarknadsdagen berättade han mer om hur de olika segmenten påverkats och utvecklats under krisen och hur framtidsutsikterna ser ut.


Savills tror att efterfrågan på bostadsfastigheter kommer att öka ännu mer.

Savills: Efterfrågan på bostadsfastigheter bedöms öka

Bostäder Enligt Savills bedöms efterfrågan på hyresbostäder öka när investerare söker stabila kassaflöden på grund av den pågående Covid-19-pandemin.


Niklas Zuckerman.

Niklas Zuckerman: "Tyskarna är tillbaka igen"

Bolag Savills ser en god efterfrågan på svenska fastigheter med säkra kassaflöden. Niklas Zuckerman, Head of Investment på Savills, avslöjar för Fastighetssverige att de nu arbetar med flera saker som förhoppningsvis kan bli affärer den närmaste tiden. Dessutom är de oväntat optimistiska till ett tidigare problemområde: "Brist på kontorsfastigheter".


Prologis utveckla 6 250 kvadratmeter padelhall.

Prologis utvecklar stort padelcenter i Upplands Väsby

Uthyrning Prologis har tecknat avtal med Ultimate Padel för att utveckla ett av Sveriges största padelcenter i Upplands Väsby. 6 250 kvadratmeter omvandlas nu till ett toppmodernt center med 18 inomhusbanor och ytterligare 4-6 planerade utomhus. Ultimate Padel tänker även starta ungdoms- och tävlingsverksamhet i centret som ska anpassas för tävlingsspel ända upp till VM-nivå. Öppning av centret sker i oktober 2020.


Logisteas enda fastighet, DSV:s terminal i Landskrona.

Logistea tecknar avsiktsförklaring – säljer för 841 miljoner

Transaktioner Logistea ingår en avsiktsförklaring med fastighetsfonder förvaltade av Blackstone om en potentiell avyttring av bolagets enda fastighet till ett fastighetsvärde om cirka 841 miljoner kronor.


Peter Wiman.

Savills ser en fragmenterad fastighetsmarknad

Bolag Savills analyschef Peter Wiman beskriver för Fastighetssverige vad han tror om utsikterna för olika delar av fastighetsmarknaden. Bilden av detaljhandeln är för negativ enligt rådgivningsföretaget.


Peter Wiman.

Savills: Måttlig inbromsning på transaktionsmarknaden

Transaktioner Årets andra kvartal blir det första kvartalet på den svenska fastighetsmarknaden där effekterna av Covid-19 blir tydliga. Trots en utbredd osäkerhet på marknaden så uppgick kvartalets transaktionsvolym enligt Savills till 36 miljarder, vilket var en nedgång med cirka 35 procent jämfört med motsvarande kvartal 2019.