Image
Sonja Horn, vd för Entra.

Norsk jätteaffär: Entra köper Oslo Areal

Transaktioner Norska Entra, med svenska Balder och Castellum som största ägare, köper hela Oslo Areal av Gjensidige and AMF för cirka 13,55 miljarder norska kronor.


Castellum har tagit initiativet till samverkansprojektet ”En gemensam effektstrategi”.

Unikt Castellumprojekt kan leda till avlastning av elnätet

Energi/miljö I stället för att passivt fortsätta sluka allt dyrare el ska svenska byggnader förvandlas till aktiva effektresurser som avlastar det ansträngda nationella elnätet. Det är visionen bakom samverkansprojektet "En gemensam effektstrategi", där Castellum tillsammans med fem regionala elnätsbolag visar hur fastighetsägare både kan minska sin belastning på elsystemet och bli en viktig del av lösningen på effektbristen.


Castellum utvecklar den före detta Stockholm Vatten-fastigheten.

Castellum utvecklar innergårdarna i gamla Stockholm Vatten

Bygg/Arkitektur Samrådstiden för Castellums förslag till utvecklingen av fastigheten Öskaret på Torsgatan 22-30 (tidigare Stockholm Vatten) har gått ut och nu tar Castellum ytterligare steg framåt i utvecklingen av den klassiska fastigheten.


Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och föreslagen som vd för Castellum.

Kungsledens sista börsdag: 3 december

Bolag Kungsledens ansökan om avnotering från börsen har nu godkänts av Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel i Kungsledens aktier på Nasdaq Stockholm är den 3 december 2021.


Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och tänkt vd för Castellum.

Castellum uppe i 96,5 procent av Kungsleden – påkallar tvångsinlösen

Bolag På torsdagen avslutades den förlängda acceptperioden för Castellums erbjudande till Kungsledens aktieägare. Castellum har nu 96,5 procent av kapitalet och rösterna.


Castellum öppnar coworking i World Trade Center.

Castellum öppnar coworking i World Trade Center

Bolag Pandemin har påverkat hur vi vill arbeta framöver, flexibilitet och det personliga mötet är det som efterfrågas mest. För att möta efterfrågan utvecklar Castellum Business Center i World Trade Center till en fullskalig coworkingarena.


Gateway Säve.

Vätgasbolag till Gateway Säve

Uthyrning Energibolaget Nilsson Energy, en pionjär inom grön vätgasproduktion, väljer att etablera sig på Gateway Säve. Här kommer man att utveckla och producera nyckelfärdiga containerbaserade system för energilagring och elförsörjning till bland annat fastigheter. Närheten till de andra aktörer inom hållbar mobilitet, och närheten till infrastruktur avgjorde valet av placering av etableringen.


Hornsberg 10.

Castellum startar stor renovering på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Nu går startskottet för Castellums stora utvecklingsprojekt i Hornsberg på västra Kungsholmen. Först ut är en totalrenovering av cirka 8 000 kvadratmeter som ska resultera i nära 800 toppmoderna, ljusa och hållbara kontorsarbetsplatser redo för inflyttning om ett drygt år.


Rutger Arnhult, ordförande i Castellum.

Arnhult blir ordförande i Kungsleden

Bolag Castellum, som innehar 91,9 procent av aktierna i Kungsleden, har begärt en extra bolagsstämma, där en ny styrelse ska väljas.


Fastigheten Idémannen 2 i Mjärdevi är en av de fastigheter som Castellum vill utveckla.

Tung kvartett satsar stort i central stadsdel

Bygg/Arkitektur Mjärdevi i Linköping ska få ett ansiktslyft när Castellum, Klövern, Sankt Kors och Mannersons samarbetar. Fastighetssverige berättar mer.


Nu ska planarbetet inledas för Slakthusområdets mest centrala etapp 2b. Här ska bland annat Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern vara med och bygga 320 nya bostäder.

Här är planen för centralaste delen av Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern är några av de byggherrar som är med i processen att tillföra 320 nya bostäder till en central del av det framtida Slakthusområdet. Fastighetssverige berättar mer om omvandlingen av området.


Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och blivande vd för Castellum.

Castellum: Har 91,9 procent av Kungsleden – fullföljer budet

Bolag Castellum har nått 91,9 procent av aktierna i Kungsleden. Acceptperioden förlängs till den 18 november.


Erik Selin, vd för Balder.

Balders budpliktsbud på Entra: 202,50 NOK

Bolag Balder har nu lämnat sitt budpliktsbud på norska Entra. Budet ligger på 202,50 norska kronor, vilket är samma pris som Balder som högst betalade för aktieköpen som gjorde att bolaget passerade budpliktsgränsen, som i Norge är 33 procent.


Med nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg växlar Castellum upp sin tillväxtresa inom logistiksegmentet. Nyproduktionen på bästa läge i Långeberga omfattar 22 000 kvadratmeter och görs i samverkan med Serneke.

Castellum växlar upp på logistikmarknaden i Öresund

Bygg/Arkitektur Med nyproduktion av två logistikbyggnader i Helsingborg växlar Castellum upp sin tillväxtresa inom logistiksegmentet. Nyproduktionen på bästa läge i Långeberga omfattar 22 000 kvadratmeter och görs i samverkan med Serneke.


Max Börling, projektledare Castellum, Mohammed Omeirat, teknisk förvaltare Castellum och Markus Duseus, regionansvarig Soltech.

Castellum halvvägs i sin solcellssatsning

Energi/miljö I januari 2020 satte Castellum målet att bygga 100 solcellsanläggningar inom fem år. På mindre än två år har vi redan kommit halvvägs. Nu står nämligen anläggning nummer 50 klar på taket till City Gross stora matbutik i Jönköping.
– Det är en inspirerande milstolpe i vårt hållbarhetsarbete där vi ser fortsatt enorm potential för solenergi i fastighetsvärlden, säger Max Börling, projektledare för solcellssatsningen på Castellum.


I februari 2021 tecknades en avsiktsförklaring mellan Castellum och Region Örebro län om möjligheten att hyra kontorslokaler på Klostergatan 23. Avtalet som nu tecknats avser 8 246 kvm kontorsyta fördelat på tre våningsplan.

Castellum tecknar 20-årigt avtal med Region Örebro

Uthyrning I februari 2021 tecknades en avsiktsförklaring mellan Castellum och Region Örebro län om möjligheten att hyra kontorslokaler på Klostergatan 23. Avtalet som nu tecknats avser 8 246 kvadratmeter kontorsyta fördelat på tre våningsplan. Region Örebro län kan härmed samla merparten av den administrativa verksamheten inom en och samma lokal.


Rutger Arnhult, ordförande i Castellum, och Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden och – om allt går vägen med budet – blivande vd för Castellum.

Kungsledenaffären: Castellum ännu inte uppe i 90 procent

Bolag Castellum når 88,7 procent av aktierna i Kungsleden och förlänger erbjudandet.


Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg.

Castellum bygger padelhall på Hisingen – en av Sveriges största

Bygg/Arkitektur Padelboomen fortsätter och nu bygger Castellum en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg åt hyresgästen Bon Padel. Lokaler som ger perfekta förutsättningar för att locka världsspelare och som miljöcertifieras.


Castellums tillförordnade vd Jakob Mörndal presenterade bolagets Q3-rapport under tisdagen och kommenterade då bland annat Castellums syn på sin position i Entra efter det att Balder utlöste budplikten tidigare i oktober.

Castellums position klar: "Kommer inte sälja aktier i Entra"

Bolag Castellums tillförordnade vd Jakob Mörndal presenterade under tisdagen sin första delårsrapport för bolaget. Han kommenterade bland annat det pågående budet på Kungsleden och berättade om potentiella avyttringar vid en eventuell sammanslagning. Han berättade även hur Castellum ser på sin position i Entra efter Balders ökning som aktiverade budplikten.


Biljana Pehrsson.

Kungsleden maxar under budprocessen: "Business as usual ända in i kaklet"

Bolag Biljana Pehrsson kan snart komma att bli vd för Castellum – om den planerade sammanslagningen med Kungsleden går igenom det vill säga. Budprocessen är i full gång men det dröjer till början av november innan utfallet av erbjudandet blir känt. Tills dess ligger Biljana Pehrssons fulla fokus på Kungsleden som under tisdagen levererade en stark Q3-rapport med många förbättrade nyckeltal. För Fastighetssverige berättar hon mer om bolagets lyckosamma tredje kvartal.