Image
De gamla industrifastigheterna kommer att ersättas av levande bostadskvarter med fokus på hållbarhet.

Riksbyggen förvärvar i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har förvärvat fastigheten Mimer 15 i Berga industriområde, Helsingborg. På fastigheten planerar Riksbyggen att bygga cirka 350-450 lägenheter, både vanliga bostadsrätter och seniorbostadsrätter. Den första säljstarten beräknas kunna ske 2027-2030.


Helsingborg.

Här är de största fastighetsägarna i Helsingborg

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Helsingborg, som med sina 150 109 invånare är landets åttonde största kommun.


Josefin Bergholtz.

Bohild förvärvar portfölj med samhällsfastigheter i Helsingborg

Transaktioner Bohild Fastigheter har förvärvat tre samhällsfastigheter med total uthyrningsbar area om cirka 12 500 kvadratmeter i Helsingborg. Förvärvet är Bohilds andra förvärv i Helsingborg och ett betydande komplement till Bohilds befintliga portfölj dominerad av bostadsfastigheter.


Pilbågen 6 är en av fastigheterna Wihlborgs köper i norra Helsingborg.

Wihlborgs köper dubbelt i Helsingborg av Oscar Properties

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheterna Pilbågen 6 på Berga och Snårskogen 1 på Väla Norra i Helsingborg omfattande totalt 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta från Oscar Properties. Fastigheterna är belägna i Wihlborgs kluster i de två eftertraktade företagsområdena.


Fastigheten Kärra 77:8 i Göteborg är en av fastigheterna som Revelop förvärvat.

Revelop gör sex nya förvärv i Göteborg och Helsingborg

Transaktioner Revelop förvärvar sex fastigheter i fyra olika transaktioner i Göteborg och Helsingborg. Fastigheterna omfattar totalt drygt 10 000 kvadratmeter och är samtliga tilläggsförvärv i prioriterade delmarknader.


Berga Flexhus.

Automationspartner ny hyresgäst i Wihlborgs flexhus i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tioårigt avtal med medtechföretaget Automationspartner om totalt 2 200 kvadratmeter i Berga Flexhus (Huggjärnet 13). Tillträdet äger rum den 1 oktober 2023. Idag tas det första spadtaget för byggnaden.


Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Acrinova säljer i Helsingborg

Transaktioner Acrinova meddelar att bolaget ingått avtal den 9 juni 2022 om att avyttra fastigheten Carnot 10 i Helsingborg. I affären uppgår det underliggande fastighetsvärdet till 50,5 miljoner kronor.


Willhem köper mer fastigheter i Helsingborg.

Willhem köper mer i Helsingborg

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd genom förvärv av fem fastigheter med 61 lägenheter i Helsingborg. Överenskommet fastighetsvärde är 114 miljoner kronor och säljare är FFAB.


Fastigheten Drevet i Långeberga är nu fullt uthyrd.

Fullt uthyrt i Drevet i Långeberga

Uthyrning Castellums projekt i Långeberga består av två moderna byggnader för logistik, lager och lättare industri. Efterfrågan på moderna logistiklokaler i Helsingborg är stor och, med uthyrningen till Alex Andersen Ølund A/S är byggnaderna med namnet Drevet nu fullt uthyrt.


Anna Nyberg, vd för Ica Fastigheter.

Ica Fastigheter köper Alecta Fastigheters andel i Långeberga logistik

Transaktioner Ica Fastigheter har ingått avtal och tillträtt Alecta Fastigheters 50 procentiga andel i det samägda bolaget Långeberga Logistik AB.


Ulrika Hallengren.

Wihlborgs bygger ny anläggning åt Nederman i Helsingborg

Bygg/Arkitektur På fastigheten Rausgård 21 i södra Helsingborg kommer Wihlborgs att uppföra en ny tillverknings- och logistikanläggning på 25 000 kvadratmeter åt miljöteknikföretaget Nederman. Hyresavtalet gäller 20 år och anläggningen väntas tas i bruk i mars 2024.


Sydsvenska Hem köper i Helsingborg för 109 miljoner

Transaktioner Sydsvenska Hem AB förvärvar centrala skol- och bostadsfastigheten Minerva 14 i Helsingborg för ett underliggande fastighetsvärde om 109 miljoner kronor.


Obos köper mark för 100 bostäder i Gantofta.

Obos förvärvar i Gantofta – planerar trädgårdsstad med 100 bostäder

Transaktioner I Gantofta, strax söder om Helsingborg, planerar medlemsägda bostadsutvecklaren Obos att utveckla cirka 100 bostäder. Fastigheten blir del av en trädgårdsstad där även exploatören Skånemark ska bygga ett hundratal bostäder.


United Spaces öppnar upp coworking i Oceanhamnen i Helsingborg.

United Spaces öppnar upp coworking i Oceanhamnen i Helsingborg

Bolag Coworkingbolaget United Spaces förstärker sin position i Skåne och satsar nu i den alltmer expansiva Öresundsregionen. Öppnandet i Helsingborg, ett stenkast från Helsingborg C blir företagets andra coworking-kontor i regionen.


Olle Olsson.

Peab bygger häkte i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett häkte på Berga i Helsingborg. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 243 miljoner svenska kronor.


Revelop öppnar coworking i Göteborg och Helsingborg.

Revelop expanderar sitt coworking-koncept

Bolag Revelop öppnar nya anläggningar i Göteborg och Helsingborg.


Spira på Drottninghög i Helsingborg.

Spira växer fram på Drottninghög i Helsingborg – stommontage under H22-mässan

Bygg/Arkitektur BRF Spira blir Drottninghögs nya landmärke, en byggnad på 7 800 kvadratmeter i 16 våningar plus takterrass. Byggnaden kommer att rymma bostadsrätter samt lokaler. Byggnaden uppförs med betongstommar från K-Prefab, ägt av K-Fastigheter.


Sonja Ståhl.

Rikshem rekryterar Årets Unga Fastighetskvinna 2018

Karriär Rikshem har rekryterat Sonja Ståhl som fastighetschef i Helsingborg. Hon kommer närmast från Willhem och tillträder sin tjänst på Rikshem i början av juni. Hon kommer att ansvara för bolagets fastigheter i Helsingborg omfattande drygt 3500 lägenheter.


Stadsrum hyr ut till två gymnasieskolor i Helsingborg.

Stadsrum hyr ut till två gymnasieskolor i Helsingborg

Uthyrning Ett tioårigt hyresavtal är tecknat med Academedia gällande två gymnasieskolor (Drottning Blanka) om totalt cirka 4 500 kvadratmeter.


Bohild köper för 230 miljoner i Helsingborg

Transaktioner Bohild köper bostadsfastigheten Ridskolan 3 i Helsingborg av Sydsvenska Hem. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 8 600 kvadratmeter och innefattar 215 lägenheter. Fastigheten säljs via bolag och köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 230 miljoner kronor.