Image
Bild: Istock

Cibus köper dubbelt

Transaktioner Cibus förvärvar i Charlottenberg och Ale kommun.
Publicerad den 30 November 2021
Annons
Image

Cibus Nordic har i helgen undertecknat ett förvärv om Charlottenbergs Handelspark, innehållande två separata fastigheter, i Sverige för 28,3 miljoner euro. Fastigheterna förvärvas från Consilia Retail Properties AS samt Skips AS Tudor. Tillträdet är planerat till den 16 december 2021.

Fastigheterna är belägna i Charlottenberg cirka sex kilometer från den norska gränsen och har en uthyrningsbar area på cirka 14 000 kvadratmeter. Den ena fastigheten, byggd 2021, är fullt uthyrd till Ica Sverige och i den andra fastigheten är Lidl ankarhyresgäst. Den genomsnittligt återstående hyrestiden är nästan sex år.

Parallellt undertecknade man i fredags ett förvärv av en livsmedelsfastighet, som för närvarande byggs, i Sverige för 11,5 miljoner euro. Fastigheterna förvärvas från en fastighetsutvecklare och tillträdet är planerat till Q3 2022 när byggnaden är färdigställd.

Fastigheten som för närvarande byggs kommer färdigställas under tredje kvartalet 2022. Den är belägen i Ale utanför Göteborg och har en uthyrbar area på 3 200 kvadratmeter. Willys är enda hyresgäst och hyresavtalet är skrivet på tolv år.

Colliers var rådgivare åt Cibus vid förvärvet av Charlottenberg Handelspark.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management, Research samt Valuation. Med kontor i både...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige