Image

Atrium Ljungberg planerar storsatsning i Uppsala

Bygg/Arkitektur I går togs det första spadtaget för en ny McDonald´s i Gränby Köpstad, som är namnet på Atrium Ljungbergs framtidsområde i Uppsala. Bolaget planerar att uppföra 50 000 kvadratmeter handel.
Publicerad den 25 April 2013

Atrium Ljungberg äger redan Gränby Centrum och tanken är att Gränby Köpstad ska bli en nytänkande, attraktiv och miljöcertifierad handelsdestination i stadsdelen Gränby.

Med Gränby Köpstad i östra Uppsala vill Atrium Ljungberg skapa ett sammanhängande handelsområde för cirka 50 000 kvadratmeter rationell volymhandel som kompletterar redan befintliga Gränby Centrum.

Tillsammans ska de två anläggningarna utgöra ett konkurrenskraftigt och attraktivt handelsområde i en expansiv del av Uppsala, där byggnationen av cirka 5 000 planerade bostäder har påbörjats. Dessutom pågår detaljplanering av ett antal idrottsanläggningar samt visionsarbete för ytterligare cirka 3 000 nya bostäder i nära anslutning till Gränby Köpstad. Atrium Ljungbergs ambition är också att Gränby Köpstad ska bli en Breeam-certifierad handelsplats där man bygger hållbart för framtiden.

- Vårt mål är att Gränby i framtiden ska utgöra en nytänkande, miljösmart och expansiv stadsdel i storstaden Uppsala. Nu tar vi det första spadtaget för Gränby Köpstad och därmed ett steg närmare den visionen. Att McDonald´s som första aktör har valt att etablera sig här är mycket glädjande och kommer att bidra till att öka attraktiviteten för andra aktörer, säger Ingalill Berglund, vd för Atrium Ljungberg.

McDonald´s-restaurangen i Gränby Köpstad blir McDonald´s femte i Uppsala. Den nya restaurangen kommer att ha en modern design, innehålla cirka 135 sittplatser och vara utrustad med en tvåfilig McDrive för att snabbt kunna servera både gäster som färdas på E4:an och besökande från närområdet.

- Den nya restaurangen kommer att erbjuda våra gäster en modern och tilltalande restaurangupplevelse och samtidigt skapa cirka 60 nya arbetstillfällen. Gränby Köpstads läge, mitt i ett område med stora utvecklingsmöjligheter och närheten till Uppsala och E4:an, innebär något av ett drömläge för våra gäster, oavsett om de är Uppsalabor, pendlare eller långväga resenärer, säger Kjell-Arne Forsberg, etableringschef på McDonald´s.

McDonald´s öppnar sin nya restaurang i september 2013. Atrium Ljungbergs ambition är att börja bygga den resterande delen av första etappen om 15 000 kvadratmeter under 2013 för att stå klar i slutet av 2014. Något definitivt beslut för resterande del av första etappen är dock ännu inte fattat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Fortinova växa

Bolag Fortinovas aktie listades nyligen på First North. Fastighetssverige diskuterar med företagets grundare och vd Anders Johansson. Därför ska de finnas på en marknadsplats och här är det aggressiva tillväxtmålet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY