Image

Fem nya till Gränby Köpstad

Uthyrning Just nu byggs tre nya restauranger i Gränby Köpstad; Pizza Hut, Chop Chop och Subway som öppnar under sommaren 2014. Dessutom har Atrium Ljungberg tecknat avtal med City Gross och Blomsterlandet, vilka står klara för öppning under 2015.
Publicerad den 15 April 2014
Annons
Image
Gränby Köpstad. Bild: Atrium Ljungberg
Gränby Köpstad.

Hösten 2013 öppnade McDonald’s som första etablering i Gränby Köpstad - Uppsalas nya handelsplats intill E 4:ans infart i nordöstra Uppsala, endast ett stenkast från Gränby Centrum. Utvecklingen av platsen fortsätter nu med ytterligare butiker och restauranger.

- Vi är mycket glada att både City Gross och Blomsterlandet valt att etablera sig i Gränby Köpstad. Med de här två starka aktörerna och fyra bra restaurangkoncept har vi lagt en väldigt bra grund för en fortsatt utveckling av området. Gränby Köpstad och Gränby Centrum kommer tillsammans bli ett av Sveriges starkaste handelsområden och en attraktiv mötesplats i Gränby - en stadsdel som håller på att ta ny form som en de viktigaste och mest expansiva stadsdelarna i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Både City Gross och Blomsterlandet finns sedan tidigare i södra Uppsala. För Pizza Hut och det asiatiska konceptet Chop Chop blir etableringen i Gränby Köpstad deras första i Uppsala medan Subways nya restaurang blir den femte i staden. Restaurangkoncepten öppnar sommaren 2014, Blomsterlandet våren 2015 och City Gross hösten 2015.

- Uppsala är ett av de expansiva storstadsområden vi vill växa i framöver och Gränby i nordost kompletterar vår befintliga butik i stadens södra del, säger Magnus Schön, etableringschef inom Bergendahlskoncernen, som äger City Gross.

- Uppsala är en av de regioner i Sverige som växer snabbast och vi tror att Gränby Köpstad har stora förutsättningar att bli en framgångsrik etablering. Vi ser därför fram emot att öppna ytterligare en butik i Uppsala 2015, säger Jan Larsson, vd på Blomsterlandet.

Byggnationen av två nya hus kommer att pågå under 2014 och en bit in på 2015 parallellt med arbetet att fylla resterande delen av handelsplatsen med fler butikskoncept. Atrium Ljungbergs långsiktiga vision för Gränby Köpstad och Gränby Centrum med omnejd är att skapa en attraktiv och levande stadsdel som utgör ett komplement till Uppsala city. Planering pågår för fortsatt utveckling av handel och service kompletterat med bostäder och verksamheter för kultur och utbildning, modern kollektivtrafik och förbättrade möjligheter för fotgängare och cyklister.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Fortinova växa

Bolag Fortinovas aktie listades nyligen på First North. Fastighetssverige diskuterar med företagets grundare och vd Anders Johansson. Därför ska de finnas på en marknadsplats och här är det aggressiva tillväxtmålet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY