Image
Gränby Centrum och Gränby Köpstad ska växa samman och bli en enhet.
Gränby Centrum och Gränby Köpstad ska växa samman och bli en enhet. Bild: Sweco Architects

Atrium Ljungberg går vidare med Gränby

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg presenterade i veckan sin vision för Gränby Centrum och Gränby Köpstad i Uppsala.
Publicerad den 2 Maj 2014

Atrium Ljungbergs vision är att tillsammans med kommunen och andra aktörer, skapa en attraktiv och levande stadsdel, Uppsalas andra stadskärna, som bjuder på spännande möten och ett ständigt flöde av upplevelser. Det nya Gränby ska komplettera citykärnan och fylla ett växande behov av framför allt handel och bostäder kombinerat med restaurang- och kulturverksamhet.

- Vi har successivt utvecklat Gränby Centrum genom åren. Nästa steg blir att skapa en helhet, en stadsdel, av köpcentrumet och omkringliggande områden. Uppsalas starka tillväxt och kommunens och andra aktörers planer för Gränby ger oss goda förutsättningar att bygga vidare och ta ett större grepp om området, säger Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund.

Atrium Ljungbergs vision för området, som totalt omfattar cirka 120 000 kvadratmeter uthyrbar yta, är att skapa en förlängning av staden med allt vad det innebär i form av infrastruktur, social service, restaurangutbud och fritidsaktiviteter.

- Vi vill skapa en plats som lever under dygnets alla timmar. Därför handlar det nya Gränby lika mycket om bostäder, arbetsplatser och kultur som handel och kommersiella upplevelser, säger Carl Strufve, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

- År 2050 räknar vi med att Uppsala har 350 000 invånare. Med de utmaningar det innebär är det viktigt att ha ansvarsfulla aktörer som Atrium Ljungberg som vill vara med och bygga staden. Det här är en del av vårt arbete att utveckla hela Uppsala, säger Fredrik Ahlstedt (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Fortinova växa

Bolag Fortinovas aktie listades nyligen på First North. Fastighetssverige diskuterar med företagets grundare och vd Anders Johansson. Därför ska de finnas på en marknadsplats och här är det aggressiva tillväxtmålet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY