Image

Atrium Ljungberg hyr ut 5 000 kvadratmeter i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut 5 000 kvadratmeter till Stora Enso i Sickla Front.
Publicerad den 21 April 2015
Annons
Image
Sickla Front. Bild: Daniel Månsson
Sickla Front.

Sickla Front var ursprungligen tänkt som huvudkontor åt Akzo Nobel, som dock bröt avtalet.

Genom uthyrningen till Stora Enso och en tidigare uthyrning till AJ Produkter har Sickla Front en uthyrningsgrad på cirka 60 procent.

Stora Enso skapar i Sickla Front ett nytt innovationscenter där man koncentrerar forskning och affärsutveckling inom förnybara material.

Innovationscentret, som öppnar under andra kvartalet 2015, kommer att innehålla laboratorieverksamhet för forskning och utveckling inom biomaterial samt affärsutveckling och strategisk marknadsföring. Inflyttning sker från 1 juni och därefter kommer lokalerna successivt tas i bruk under hösten 2015. Verksamheten beräknas sysselsätta cirka 100 personer.

- Vi är stolta och glada över att kunna välkomna Stora Enso till Sickla och till Atrium Ljungberg. De kommer att få mycket bra lokaler för sin nya verksamhet i en miljö med flera stora internationella företag som ligger vägg i vägg med Sicklas restauranger, shopping, kultur och service, säger Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Stora Enso är verksamma inom papper, biomaterial, träprodukter och förpackningar och är Sveriges näst största arbetsgivare i sin bransch. Bolagets nya inriktning är att bli ett värdeskapande företag för förnybara material där det nya innovationscentret i Sickla är en del av satsningen för att möta många av dagens globala utmaningar i fråga om råvaror.

- Det är viktigt för oss att skapa goda förutsättningar för kreativt tänkande och tvärfunktionell interaktion genom att samla FoU och affärsutveckling under samma tak. Atrium Ljungbergs lokaler erbjuder oss en bra omgivning för detta samt närhet till ledande innovations- och forskningscentra på både akademisk och affärsmässig nivå, säger Antonio Batistini, chef för Innovation and Strategic Marketing, Stora Enso Biomaterials.

Hyresavtalet med Stora Enso är ett så kallat "grönt hyresavtal" - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Sickla Front kommer även att miljöcertifieras enligt Breeam.

- Det gröna hyresavtalet visar vår gemensamma ambition att samverka kring lokalrelaterade miljöfrågor. Tillsammans kan vi och Stora Enso minska vår miljöpåverkan, säger Micael Averborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor lista: Här är bolagen som förvärvat mest 2021

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilka noterade bjässar som varit mest i köpartagen hittills under året. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY