Image

AMF köper för 1,3 miljarder kronor

Transaktioner AMF Fastigheter köper två större kontorsfastigheter i Marievik, Stockholm, av Aberdeens pan-nordiska fond, för 1,3 miljarder kronor.
Publicerad den 21 Februari 2013
AMF köper stort i Marievik. Bild: SE 360
AMF köper stort i Marievik. Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos.

Fastigheterna Marievik 23 och Marievik 26 omfattar strax över 40 000 kvadratmeter kontorsyta.

MAQS och Leimdörfer har varit rådgivare till säljaren Aberdeen Property Funds SICAV-FIS Pan-Nordic.

– Vi är glada att kunna komplettera vår portfölj i Marievik med ytterligare två kontorsfastigheter. Under senare år har Marievik utvecklats och har idag en bra blandning av arbetsplatser och bostäder. Läget och de goda kommunikationerna bidrar också till att öka områdets attraktionskraft över tid, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.

Med de tillkommande fastigheterna omfattar AMF Fastigheters portfölj i Marievik cirka 120 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Fullt utbyggt kommer Marievik, i Liljeholmsområdet sydväst om Södermalm, att erbjuda attraktiva bostäder och kontor i sjöläge med gångavstånd till god service och allmänna kommunikationer. Det finns tunnelbana, tvärspårväg, ett flertal busslinjer och med bil har man nära till E4/E20.

– Närheten till Södermalm och Stockholm city är en positiv faktor och snart kommer säkert Liljeholmen att betraktas som en del av innerstaden. Vi ser en stor utvecklingspotential för Marievik, säger Mats Hederos.

– Försäljningen av dessa två fastigheter i Marievik är ett kvitto på att Aberdeens aktiva förvaltning ger resultat. Vi har under en period på fem år sänkt vakansen från 27 procent till 4,5 procent med stigande hyror. Vi är glada att kunna lämna över fastigheterna till AMF för långsiktig förvaltning och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete kring utvecklingen av framtidens Marievik. Vi koncentrerar oss nu på utvecklingen av våra fem kvarvarande fastigheter i Marievik och hoppas kunna återkomma med ytterligare färdigutvecklade kontorsfastigheter till marknaden, säger Magnus Kenning, transaktionsansvarig på Aberdeen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige