Image
Zengun bygger skola åt Hemsö.
Zengun bygger skola åt Hemsö. Bild: Hemsö

Zengunkoncernen bygger ny skola åt Hemsö

Bygg/Arkitektur RA Bygg, som ingår i Zengunkoncernen, har slutit avtal om uppförande av ny skolbyggnad med tillhörande idrottshall för Hemsö. Skolan byggs i Bagartorp, i stadsdelen Järva i Solna kommun.
Publicerad den 19 Februari 2020

RA Bygg har sedan tidigare ansvaret för inledande projektering i samverkan med Hemsö. Uppdraget har nu utökats med byggnation av byggnaderna, vilken kommer att genomföras som totalentreprenad i samverkan.

Skolbyggnaden och dess lokaler får en yta om cirka 3 350 kvadratmeter och ska inrymma 360 högstadieelever. Idrottshallen blir cirka 1 500 kvadratmeter. Byggnaderna beräknas stå klara i juni 2021.
– Samhällsfastigheter är ett viktigt och mycket intressant område där vi har ambitionen att vara en framstående aktör. Vi ser det som ett framtidsområde som Zengunkoncernen ska vara med och utveckla, säger Sture Nilsson vd för Zengunkoncernen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige