Image

Wihlborgs hyr ut på Dockan

UTHYRNING Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med FOJAB Arkitekter om resterande kontorsytor i Skrovet 5 på Stora Varvsgatan/Hallenborgs gata i Malmö. Lokalen blir på cirka 2 000 kvadratmeter och hyran 2 100 kronor/kvadratmeter. Huset håller på att byggas och blir färdigt för inflyttning i oktober 2009.
Publicerad den 1 April 2009

– FOJAB hyr de två översta våningarna i huset och därmed är alla kontorsytor uthyrda. Det återstår endast lite butiksytor i entréplanet. Övrig kontorsyta har ÅF tecknat avtal på sedan tidigare, säger Anders Jarl vd för Wihlborgs Fastigheter.

FOJAB Arkitekter har idag kontor både i Malmö och Lund, består av 85 medarbetare och är därmed södra Sveriges största arkitektfirma.

– Nu samlar vi våra styrkor och koncentrerar oss på ett och samma ställe. Valet av Wihlborgs och Dockan känns mycket bra. Ett nytt modernt kontor, som vi förresten själv ritat, är väldigt inspirerande och helt rätt. Flytten är ett led i vår strävan att stärka och utveckla vår position som ett av landets ledande arkitektföretag, säger Björn Wigelius, vd för FOJAB Arkitekter.

– Vi kan konstatera att hyresmarknaden är fortsatt stark på attraktiva marknader i Öresundsregionen och att hyrorna inte har sjunkit i jämförelse med 2008. Vi har också märkt att kunderna tänker långsiktigt och vill hyra av seriösa fastighetsföretag, avslutar Anders Jarl.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige