Image
Wihlborgs hyr ut till VA Syd.
Wihlborgs hyr ut till VA Syd. Bild: Alexander Olivera

Wihlborgs hyr ut 6 800 kvadratmeter till VA Syd

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tolvårigt avtal med VA-organisationen VA Syd om 2 200 kvadratmeter kontor och 4 600 kvadratmeter lager i Spännbucklan 9 i Fosie, Malmö. Rörnätsavdelningen på VA Syd kommer att sköta verksamheten för fem skånska kommuner från de nya lokalerna.
Publicerad den 7 Juli 2022
Annons
Image

VA Syd är en regional VA-organisation som verkar i sydvästra Skåne och som även har hand om avfallshanteringen i Burlövs kommun och Malmö kommun. Verksamhetens huvudkontor huserar i Wihlborgs lokaler på Bagers plats i centrala Malmö. Under en längre period har organisationen försökt hitta nya lokaler för Rörnätsavdelningen, som med ett 80-tal anställda och en mängd stora fordon har vuxit ur sin tidigare fastighet.
– De senaste åren har vår avdelning expanderat, från att ha bestått av VA-kollektiven i Malmö och Lund till dagens fem medlemskommuner. Vi är därför glada att kunna meddela att vi flyttar till lokaler som är mer ändamålsenliga för vår verksamhet, säger Richard Dahlberg, fastighetschef på VA Syd.

Fastigheten Spännbucklan 9 ligger på Agnesfridsvägen 182 i Fosie industriby i Malmö. Tillträdet äger rum den 1 mars 2023.
– Det här är en fastighet omgiven av bra infrastruktur och fina grönområden, med öppna, ljusa kontorsytor och ett modernt och flexibelt lager. Vi är glada att kunna välkomna VA Syd hit under ett långt hyresavtal, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige