Image

Vd-skifte på Riksbyggen

Karriär Sten-Åke Karlsson, Riksbyggens vd sedan sex år, lämnar den 30 november sin befattning med pension. Till hans efterträdare har styrelsen utsett Leif Linde, som i dag är förbundsdirektör i Kooperativa förbundet, KF, samt ingår i koncernledningen för KF och Coop.
Publicerad den 7 Augusti 2012
Leif Linde. Bild: Riksbyggen. Bild: Riksbyggen
Leif Linde. Bild: Riksbyggen. Sten-Åke Karlsson. Foto: Kari Kohvakka. Bild: Kari Kohvakka
Sten-Åke Karlsson. Foto: Kari Kohvakka.

Leif Linde har en bakgrund med ett brett samhällsengagemang, som bland annat generaldirektör i ungdomsstyrelsen samt som chef för Arbetarnas bildningsförbund, ABF.

Hans Tilly, Riksbyggens ordförande, är mycket glad över att Leif Linde börjar i Riksbyggen.

– Leif kommer att bidra med en bred erfarenhet från både företags- och folkrörelsevärlden, något som är av stort värde i ett kooperativt företag som Riksbyggen, säger Hans Tilly.

Leif Linde ser fram emot att axla ansvaret att leda Riksbyggen vidare enligt den affärsinriktning och strategiska plan som Riksbyggen arbetar efter.

– Riksbyggen är ett välskött företag som vilar på en stadig värdegrund där behovet av bostäder och nytta för medlemmen ligger i fokus. För mig är det inspirerande att få vara med och utveckla Riksbyggens serviceerbjudande för medlemmar och boende, säger Leif Linde.

Leif Linde tillträder sin befattning den 1 december.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige