Image

Vd-byte på Collector - Selin blir vice ordförande

Karriär Collectors grundare och nuvarande vd, Lena Apler byter roll i företaget till arbetande styrelseordförande medan Stefan Alexandersson, nuvarande vice vd tillträder som ny vd. Detta medför att styrelseordföranden Erik Selin blir vice ordförande i styrelsen.
Publicerad den 3 Februari 2014
Stefan Alexandersson och Lena Apler byter plats. Bild: Collector
Stefan Alexandersson och Lena Apler byter plats. Erik Selin. Bild: Emma Granberg
Erik Selin.

Omorganisationen träder i kraft samtidigt som kreditmarknadsbolaget Collector till våren blir bank.

- Det är viktigt att den nya banken startar upp med en stabil ledning och inte gör snabba skiften i styrelse och ledning. Jag har varit vd sen bolaget startade 1999 och vill efter 15 år få möjlighet att arbeta mer strategiskt med affärsutveckling. Det är en tillfredsställelse att lämna på topp och dessutom till bäste tänkbara efterträdare, säger Lena Apler.

- Lena och jag har jobbat tätt tillsammans under nio år och kommer att fortsätta med det i våra nya befattningar. Samtidigt kommer jag att jobba med att etablera Collector i sin nya roll som en stark aktör inom banksektorn, säger Stefan Alexandersson.

Lena Apler kommer att öka fokus och insatser på verksamheterna i Norge och Finland där Collector har stark tillväxt.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige