Image

Västerkulla köper hotell i Falun

Transaktioner Västerkulla Hotell har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Bergmästaren 22 i centrala Falun. Fastigheten bedöms tillträdas under februari 2019.
Publicerad den 14 December 2018

Fastigheten uppfördes i två etapper, 1930 respektive 1985, och har därefter genomgått en omfattande uppgradering åren 2013 till 2015 i samband med Skid-VM i Falun. Hyresgäst är Clarion Collection Hotel Bergmästaren. Totalt innehåller fastigheten 2 800 kvadratmeter som bland annat fördelas på 85 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar.

Faluns hotellmarknad har de senaste åren utvecklats positivt och uppvisar ett genomsnittligt pris per tillgängligt rum, Revpar, som ligger i nivå med riksgenomsnittet.
– Det här är återigen ett väldigt fint och bra förvärv bland annat för att det breddar vår hotellportfölj till att även omfatta Dalarna. Förvärvet visar även vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är tydligt och klart och är att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka 5 miljarder kronor, säger Clas Hjorth, vd för Västerkulla Hotell Holding.

Pangea har varit köparens rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige