Image

Vasakronan lägger integrerat solcellstak

Bolag När Vasakronan byter tak på en fastighet i Uppsala väljer man en kombinerad takpanna och solcell, från Soltech.
Publicerad den 28 November 2017

Vasakronan har lagt en order på Soltechs produkt Shingel för drygt en miljon kronor till fastigheten Dragarbrunn 19:10 i Uppsala, som skall renoveras våren 2018.

Shingel är en byggnadsintegrerad solcell som fungerar som en takpanna och passar att läggas sömlöst med Benders takpanna Carisma. Shingel är utvecklad av Soltech Energy och kommer att lanseras brett under 2018 både mot privat- bygg och fastighetsmarknaden.

Shingel passar lika bra vid nybyggnation som vid renovering av befintliga tak.

För Vasakronans fastighet Dragarbrunn 19:10, blir kostnadsbesparingen extra markant då man behöver byta det befintliga bandtäckta plåttaket. Hade Vasakronan valt traditionella solceller hade dessa monterats ovanpå det nya plåttaket. Genom valet av Shingel som både är en solcell och ett taktäckningsmaterial i samma produkt får man två funktioner vid takbytet, alltså både en solcellsanläggning och ett nytt tak.

Soltechs vd Frederic Telander:
- Vi ser detta som en genombrottsorder inom storbolagssegmentet eftersom Vasakronan är störst i Sverige och alltid har varit ett föredöme inom hållbar utveckling. När en marknadsledare som Vasakronan visar vägen på detta sätt då brukar andra följa efter. Shingel har fått en flygande start med distributionsavtalet och ordern från Rexel, installationssamarbetet med Svea Solar och nu ordern från Vasakronan.

Soltech Energy Sweden är noterat på First North.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige