Image

Vasakronan köper mark i Malmö - bygger Connect Hyllie

Transaktioner Vasakronan köper knappt 13 000 kvadratmeter byggrätt av Malmö stad för uppförande av kontorshuset Connect Hyllie. Köpeskillingen uppgår till 49,5 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Augusti 2015
Vasakronan köper mark av Malmö stad och bygger Connect Hyllie, ett kontorshus om drygt 12 700 kvadratmeter. Bild: Vasakronan
Vasakronan köper mark av Malmö stad och bygger Connect Hyllie, ett kontorshus om drygt 12 700 kvadratmeter.

Hyllies utbyggnad fortsätter med ännu en kontorsfastighet i ett stationsnära läge. Det är Vasakronan som köper mark av Malmö stad för uppförandet av Hyllie Connect, en kontorsbyggnad på 12 700 kvadratmeter för cirka 700 arbetsplatser. I går godkände tekniska nämnden avtalet om markförsäljningen för en köpeskilling på 49, 5 miljoner kronor.

- Områdets absoluta styrka ligger i helheten. Här finns en tydlig ambition från samtliga aktörers sida att skapa en riktigt modern och hållbar stadsdel, och det vill Vasakronan vara med och utveckla, säger Anders Kjellin, regionchef Vasakronan.

Målet är att göra Hyllie till Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel och en global förebild för hållbar stadsutveckling. Med Vasakronans långa erfarenhet av att bygga hållbart och med många utmärkelser för denna aspekt är vi övertygade om att Connect Hyllie med nya arbetsplatser och det senaste inom miljötekniken kan bidra till detta mål på ett bra sätt, säger Klas Johansson, fastighetsdirektör i Malmö stad.

Connect Hyllie blir ett toppmodernt kontorshus i åtta våningsplan som får ett högt och visuellt läge vid spårområdet med en entréfasad i mänsklig skala mot Stationstorget, cirka 80 meter från Hyllie station.

Hyllie var från början ett oskrivet blad men området har vuxit till sig och med närheten till tågen och ringvägarna kring Malmö är läget fantastiskt. Här finns också en tydlig ambition att skapa en riktigt modern och hållbar stadsdel. Det vill Vasakronan vara med och utveckla, säger Anders Kjellin, regionchef på Vasakronan AB.

Vasakronan tillträder tomten 2016-01-15 och planerar byggstarten av Connect Hyllie under 2016.


Övriga kontorshus som nu uppförs i Hyllie, Malmös södra centrum:
Exlent Hyllie, NCC Property Development AB, 7 000 m2.
Kv Hermod, Midroc Property Development AB, 6 300 m2.
Isblocket, Byggfirman Otto Magnusson AB, 6 200 m2.
Klipporna (etapp 3) Skanska Öresund AB, 4 900 m2.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige