Image
Lernacken och Trianon ska utveckla silorna på Limhamn.
Lernacken och Trianon ska utveckla silorna på Limhamn. Bild: Trianon

Trianon säljer 50 procent i siloprojekt på Limhamn

Transaktioner Trianon har tecknat avtal med Lernacken Fastigheter AB om att sälja 50 procent i ett bostadsrättsprojekt på Limhamn. Avtalet gäller utveckling av två projektfastigheter med ett överenskommet fastighetsvärde om 75 miljoner kronor. Avtalet innebär lika ägande mellan parterna.
Publicerad den 25 Augusti 2020

Fastigheterna Bojen 1 och Fendern 1 utgörs av sex silor och omfattar 15 000 kvadratmeter BTA bostadsbyggrätter på Limhamn i Malmö. I projektfastigheterna planeras 130 till 150 bostadsrätter på bästa läge på Limhamn. Avtalet är villkorat av finansiering. Tillträde beräknas ske i slutet av 2020.

Avtalet kommer att innebära ett likviditetstillskott motsvarande 60 miljoner kronor samt en resultatpåverkan som kommer att redovisas fjärde kvartalet 2020.

– Fastigheterna ligger på ett av Malmös bästa lägen och vi är glada för vårt samarbete med Lernacken Fastigheter AB. Deras kompetens och erfarenhet av bostadsrättsprojekt kompletterar Trianon på ett väldigt bra sätt, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige