Image
Mikael Wallner, vd för Active Fastighet AB.
Mikael Wallner, vd för Active Fastighet AB. Bild: Colliers

Thorengruppen hyr 1 600 kvadratmeter hos Active Fastighet och Frentab i Skellefteå

Uthyrning Active Fastighet och Frentab som i JV äger Fastigheten Kontoret 2 på Risbergsgatan 4, Skellefteå, gör ytterligare en uthyrning. Hyresgäst är Thorengruppen som nu etablerar utbildningsverksamhet i Hedensbyns Företagspark i Skellefteå, bara några kilometer från Northvolts batterifabrik.
Publicerad den 22 Mars 2022

Thorengruppen hyr cirka 1 600 kvadratmeter på Risbergsgatan 4 i Skellefteå med tillträde 1 augusti 2022. Thorengruppen är ett av Sveriges största utbildningsföretag, som även är välkänd för sitt stora engagemang inom idrotten.
– Vi kan konstatera att Hedensbyn är en växande knutpunkt för såväl utbildning, industri, handel som för arbete och att intresset för området är mycket stort. Utbildning och utbildade människor är basen för Skellefteås fortsatta tillväxt, och därför är etableringen av central betydelse. Vi är stolta över vårt samarbete med Thorengruppen och ser fram emot ett långt och givande utbyte med dem, säger Mikael Wallner, vd för Active Fastighet.
– Staden växer och det är otroligt stimulerande att vi nu kan erbjuda ytterligare utbildnings-platser på orten, så vi kan möta efterfrågan. Active Fastighet har varit mycket lyhörda för våra behov och vi ser fram emot att få välkomna våra elever till fräscha, moderna och verk- samhetsanpassade lokaler i augusti, säger Tatjana Miletic, verksamhetschef på Thorengruppen.
– Det känns otroligt stimulerande och spännande med denna uthyrning, och det är ingen tvekan om att Skellefteå står inför en befolkningsmässig och ekonomisk tillväxt de närmsta åren. Självklart är bland annat etableringen av Northvolt en viktig faktor men även annan aktivitet i staden talar för att Skellefteå kan bli en av Sveriges främsta tillväxtområden under 2020-talet, säger Patrik Sarin, styrelseordförande för Active Fastighet AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige