Image
Ringögatan 3-5.
Ringögatan 3-5. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus växer i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare en fastighet på Ringön i Göteborg. Fastigheten är fullt uthyrd vid tillträdet och har en uthyrningsbar yta på 5 074 kvadratmeter. Förvärvet gjordes från Vättersnäs förvaltnings AB och tillträde sker 31 januari 2020.
Publicerad den 3 Februari 2020

Svenska Hus fortsätter att växa. Avtal har ingåtts om förvärv av en fullt uthyrd fastighet på Ringön om drygt 5 000 kvadratmeter. Hyresgäster i fastigheten är Elektroskandia, FF Kakel och Smyrna Second Hand. Svenska Hus äger sedan tidigare en fastighet i närområdet om drygt 10 000 kvadratmeter lager- och kontorsyta.
– Ringön har en spännande framtid framför sig och vi är glada att kunna förvärva ytterligare en fastighet med utvecklingspotential i detta område. Förvärvet har ett utmärkt läge i ett område där vi redan idag är etablerade, vilket skapar ett bredare utbud och möjligheter till en effektiv förvaltning, säger Daniel Massot, vd Svenska Hus.
– Vi är glada över att förvärva denna fastighet med ett bra läge i ett väletablerat och expansivt industriområde. Området utvecklas starkt och har dessutom nära och enkel åtkomst till Göteborgs största trafikleder, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.
– Försäljningen av fastigheten är ett led i den strategiska utvecklingen vi befinner oss i. Det känns väldigt roligt att Svenska Hus, som en lokal och långsiktig ägare förvärvat fastigheten, säger Andreas Hagen, vice vd på Vättersnäs Förvaltnings AB.
Mäklare i affären har varit Panreal.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

I vår värld handlar allt om att ge sitt yttersta varje gång. Det är en ovärderlig drivkraft och det enda sättet som vi vill jobba på för att kunna agera som din mest kvalificerade fastighetsrådgivare.

Panreal är en oberoende, partnerägd fastighetsrådgivare specialiserad inom transaktionsrådgivning vid försäljning och förvärv av kommersiella fastigheter och fastighetsbolag på den svenska fastighetsmarknaden. Vi erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till fastighetsägare och investerare. Våra uppdragsgivare utgörs av bland annat bygg- och fastighetsbolag,...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY