Image
Stora Bostadsdagen hålls i Spegelsalen på Grand Hotel på onsdag.
Stora Bostadsdagen hålls i Spegelsalen på Grand Hotel på onsdag. Bild: Axel Ohlsson

Stora Bostadsdagen – anmälan stänger i dag!

Stora Bostadsdagen Analys, nyproduktion, bostadspolitik – och nya trender och inspiration. Där är blocken för Stora Bostadsdagen som hålls på Grand Hotel i Stockholm på onsdag. I kväll stänger anmälan.
Publicerad den 7 Februari 2020

På onsdag, den 12 februari, hålls Stora Bostadsdagen på Grand Hotel i Stockholm – ett heldagsseminarium om läget på den svenska bostadsmarknaden och marknaden för bostadsfastigheter.

Du anmäler dig till seminariet här, senast i kväll.

Dagen inleds med ett analysblock där Nordeas Annika Winsth analyserar makroläget och Savills Peter Wiman analyserar marknaden för bostadsfastigheter och byggrätter.

Före lunch blir det ett nyproduktionsblock där Niklas Rollgard från Mäklarsamfundet går igenom det krångliga juridiska läget när det gäller ingångna förhandsavtal – vad betyder de avgöranden som har kommit? Hans analys följs av en panel där de ledande bostadsrättsutvecklarna ger sin syn på läget.

Efter lunch blir det fokus på bostadspolitik. Tyréns Simon gör en genomgång av internationella erfarenheter av åtgärder för att få in svaga grupper på bostadsmarknaden. Bostadsmarknadsexperten Maria Pleiborn ger sin bild av hur vi kan skapa en fungerande marknad (och varför det ta inte görs) och blocket avslutas med ett samtal mellan Miljöpartiets bostadspolitiska talesperson Emma Hult och Linda Jonsson, som nyligen lämnade Veidekke för att bli politiskt sakkunnig när det gäller bostadspolitik för Moderaterna.

I sista blocket berättar Colives grundare Katarina Liljestam Beyer om den nya boendeformen och möjligheterna och utmaningarna med detta, och dagen avslutas med en – förhoppningsvis öppenhjärtig – intervju med Jacob Karlsson, som på tio år tillsammans med Erik Selin har förvandlat två miljoner kronor till nästan sex miljarder genom det nyligen noterade succéföretaget K-Fastigheter.

Vi får även lyssna på Botkyrkabyggens vd Chris Österlund som diskuterar social hållbarhet i praktiken i utsatta områden och SBAB:s chefsekonom Robert Boije som analyserar bostadsmarknaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Bostadsdagen Stockholm 2020

Var: Spegelsalen, Grand Hotel

När: 12 februari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms


Du anmäler dig till seminariet här.

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Läs om förra årets event här

Film från senaste eventet:


Partner:


 

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY