Image

Stora Bostadsdagen Stockholm 20 februari

Stora Bostadsdagen Stockholm

Onsdag 20 februari kl. 09.00-16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Kris eller möjlighet? Eller både och? Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Ett högaktuellt seminarium om bostäder och marknaden för bostadsfastigheter.


Medverkande 2019

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Bostadsdagen. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Lennart Weiss

Lennart Weiss

Lennart Weiss är kommersiell direktör och talesperson på Veidekke där han har en övergripande roll inom Sverigeverksamheten med fokus på utveckling av varumärket och affärsstrategier. Han har en politisk karriär i bagaget (S) med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting. Han var tidigare vd för NAI Svefa och dessförinnan verksam inom HSB Sverige. Han agerar expertkommentator/sidekick till moderatorn på Stora Bostadsdagen.
Dennis Wedin

Dennis Wedin

Dennis Wedin är sedan oktober 2018 bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm. Han har tidigare bland annat varit generalsekreterare för Moderata Ungdomsförbundet och politisk sakkunnig på Moderaternas sjukvårdsrotel på Stockholms läns landsting.


Anette Frumerie

Anette Frumerie

Anette Frumerie är sedan november 2012 vd för Besqab. Hon kom då närmast från tjänsten som vd för Skanskas bostadsutveckling i Norden. Dessförinnan hade hon 17 år på JM bakom sig.
Mattias Roos

Mattias Roos

Mattias Roos är sedan 2012 vd för bostadsutvecklaren SSM, som är börsnoterat sedan april 2017. Dessförinnan hade han olika chefspositioner inom JM, Besqab och NCC Boende.
Jörn Liljeström

Jörn Liljeström

Advokat Jörn Liljeström på Creo Advokater tog sin juristexamen vid Lunds Universitet 1992. Efter att ha suttit ting började han på HSB, där han var ombud för i huvudsak fastighetsägare i civilrättsliga tvister. Från 2003 har han fortsatt med tvistemålshantering med mera på advokatbyrå. Han är även specialiserad inom bostadsrättslagen och dess tillämpning.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Robert Boije

Robert Boije

Robert Boije är chefsekonom på SBAB. Han är civilekonom och doktor i nationalekonomi och har tidigare arbetat som avdelningschef och chefsekonom på Riksrevisionen. Han har dessförinnan bland annat varit chefsekonom på Finansinspektionen, samhällspolitisk chef på Saco, chef för Makroanalysenheten på Finansdepartementet och chef för Utredningsenheten på Riksbanken.
Rahel Belatchew

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew, MSA/SAR, DESA, chefsarkitekt och grundare (2006) av Belatchew Arkitekter, har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Vid sidan om Belatchew Arkitekter driver även Rahel den experimentella studion Belatchew Labs i syfte att finna lösningar på stadens utmaningar genom metodutveckling, digitalisering och hållbar arkitektur. Rahel Belatchew bedriver även fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi.
Patrik Mellgren

Patrik Mellgren

Patrik Mellgren är sedan september 2018 tillförordnad vd för Tobin Properties. Han var tidigare projektutvecklingschef på Klövern i region Stockholm/Mellan. Han har även arbetat för bland andra Hifab och Peab.
Peter Svensson

Peter Svensson

Peter Svensson är sedan 2015 vd för Peab Bostad. Han har tidigare varit affärsutvecklingschef och vd på NCC Boende (nuvarande Bonava) och även haft olika befattningar på Skanska och Bjerking.
Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist är sedan i januari 2015 analyschef på Catella Corporate Finance. Han var tidigare chefsekonom på Newsec och har även varit controller på Stångåstaden. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Linköpings universitet.


Maja-Stina Skarstedt

Maja-Stina Skarstedt

Maja-Stina Skarstedt är sedan 2018 operativ chef och FoU-chef på Tech Farm som utvecklar och forskar om co-living. Tech Farm var först i Europa med sitt co living i Gamla stan i Stockholm och har även grundat K9 på Östermalm med 50 boende. Maja-Stina Skarstedt har en konsultbakgrund inom affärsutveckling, PR och kommunikation.
Petter Jurdell

Petter Jurdell

Petter Jurdell är sedan 2017 affärs- och hållbarhetsutvecklingschef på Rikshem. Han var tidigare enhetschef för fastighet och boende på Sabo och han har även haft ledande positioner inom NCC.
Rebecca Lagerkvist

Rebecca Lagerkvist

Rebecca Lagerkvist är vd och grundare av Rebla. Hon är specialist på datadriven utveckling, datavisualering och datasäkerhet. Hon är civilingenjör från LiTH och har största delarna av sin karriär inom säkerhetskritisk programmering, med allt från JAS-flygplan till börskopplingar. Rebla bygger system som möjliggör för bostadsutvecklare att se hur väl deras utbud och priser matcher kundernas efterfrågan. Rebecca Lagerkvists vision är att etablera datadrivet beslutsfattande inom bostadsutveckling.
Lennart Strandman

Lennart Strandman

Lennart Strandman är affärsutvecklare på Kone och har lång erfarenhet som expert på People Flow. Utveckling, digitalisering och lösningar för smarta hem är i fokus på Kone som flera år i rad utsetts till ett av världens mest innovativa företag av Forbes. Han har tidigare arbetat i diverse olika roller, som till exempel teknisk expert och säljutvecklare, samt även projektlett globala pilotprojekt om framtidens hissar.
Henrik Andersson

Henrik Andersson

Henrik Andersson är forskare på statsvetenskapliga institutionen vid Uppsala Universitet. Han disputerade i juni 2018 i nationalekonomi och forskar framförallt om migration, segregation och integration.

Stora Bostadsdagen Stockholm 2019


Var: Spegelsalen, Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 8

När: Onsdag 20 februari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms


Du anmäler dig till seminariet här. Anmälan stänger den 14 februari!

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Läs om förra årets event här

Partner:

 

Film från eventet 2019: