Image

Stora Bostadsdagen Stockholm - 12 Februari 2020

12 februari

Kris eller möjlighet? Eller både och? Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Ett högaktuellt seminarium om bostäder och marknaden för bostadsfastigheter.


Medverkande 2020 uppdateras löpande – håll utkik!

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är moderator på Stora Bostadsdagen. Hon har arbetat som journalist inom radio och tv, och var under flera år marknads- och kommunikationschef på Capgemini, ett av världens största it- och managementkonsultföretag. Hon har också grundat en kommunikationsbyrå som bland annat hjälpte kunderna med strategiska kommunikationsfrågor. 
Jacob Karlsson

Jacob Karlsson

Jacob Karlsson är vd, grundare och hälftenägare i K-Fastigheter, som han startade tillsammans med Balders Erik Selin 2010. Bolaget satsar främst på förvaltning och utveckling av hyresbostäder. Han har även varit i Sverigeeliten i löpning.
Peter Wiman

Peter Wiman

Peter Wiman är analyschef på Savills, där han har arbetat sedan 2005. Han arbetade dessförinnan på EY. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH.
Chris Österlund

Chris Österlund

Chris Österlund är sedan 2017 vd för allmännyttiga Botkyrkabyggen. Hon utsågs i år till Årets offentliga ledare och belönades 2018 med Sweden Green Building Award. Hon har tidigare varit ekonomi- och finanschef på dåvarande Sabo, vd för Stiftelsen Stockholms Studentbostäder och vd för Nynäshamnsbostäder. Bolagets jämställdhetssatsning Qvinna i Botkyrka och de utökade trygghetssatsningarna har fått stor uppmärksamhet. De är båda exempel på hur Botkyrkabyggen under Chris Österlunds ledning flyttat fram positionerna när det gäller att koppla sociala investeringar till en ekonomiskt hållbar och långsiktig affär.
Robert Boije

Robert Boije

Robert Boije är chefsekonom på SBAB. Han är civilekonom och doktor i nationalekonomi och har tidigare arbetat som avdelningschef och chefsekonom på Riksrevisionen. Han har dessförinnan bland annat varit chefsekonom på Finansinspektionen, samhällspolitisk chef på Saco, chef för Makroanalysenheten på Finansdepartementet och chef för Utredningsenheten på Riksbanken.
Maria Pleiborn

Maria Pleiborn

Maria Pleiborn är demograf och seniorkonsult på WSP med bostadsmarknad som specialitet. Hon arbetar med rådgivning om bostadsmarknads- och bostadsförsörjningsfrågor runt om i landet. Hon har arbetat för WSP sedan 2010.
Niklas Rollgard

Niklas Rollgard

Niklas Rollgard är sedan januari 2019 förbundsjurist på Mäklarsamfundet. Han har tidigare varit chefsjurist på Fastighetsmäklarförbundet FMF och han har även arbetat med bolagsjuridik och mäklarrådgivning på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Han har en jur. kand från Lunds Universitet.

Stora Bostadsdagen Stockholm 2020

Var: Spegelsalen, Grand Hotel

När: Torsdag 12 februari, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms


Du anmäler dig till seminariet här.

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Läs om förra årets event här

Film från eventet 2019: