Image
SLP köper sin tredje logistikfastighet i Borås.
SLP köper sin tredje logistikfastighet i Borås. Bild: SLP

SLP fortsätter förvärva – köper sin tredje logistikfastighet i Borås

Transaktioner Swedish Logistic Property har genom en bolagsaffär förvärvat och tillträtt ännu en stor modern logistikfastighet i Borås. Det blir bolagets tredje affär i Borås på kort tid.
Publicerad den 17 November 2021

Fastigheten har strategiskt nära anslutning till riksväg 40 i riktning mot Göteborg. Byggnaden är utrustad med modern teknik och den får del av sin energiförsörjning från solceller inom fastigheten. Lagerytorna är försedda med LED-belysning. Det gör att fastighetens profil stämmer väl överens med SLP:s långsiktiga hållbarhetsmål.

Fastighetens uthyrningsbara yta är cirka 9 000 kvadratmeter. I samband med förvärvet ingås ett tolvårigt hyresavtal med Västsvensk Byggskruv, som ingår i samma koncern som säljaren av fastigheten (sale and lease back).
– Vi får ännu en gång förtroendet att genomföra en sale and lease back-affär med en stabil hyresgäst. Det visar att vi har stort förtroende på hyresgästsidan och att vi får utdelning för vår vana att hantera den här typen av affärer. Genom förvärvet fortsätter vi även vår tillväxt i Borås och kompletterar vår fastighetsportfölj med ännu en attraktiv logistikanläggning i Borås, säger Peter Strand, vd i SLP.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige