Image

Skanska vann mångfaldspris

Bolag Med motiveringen att mångfald och inkludering är en viktig del av bolagets affärsstrategi tog Skanska i måndags kväll emot Malmö Stads mångfaldspris på näringslivsgalan i Malmö. Bakom nomineringen stod en medarbetare som fått anställning via ett arbetsmarknadsinitiativ.
Publicerad den 16 Februari 2017
Israa Ali, biträdande projektingenjör Skanska Sverige och Monica Westerberg, mångfaldschef Skanska Sverige. Bild: Pierre Ekman, Malmö Näringslivsgala
Israa Ali, biträdande projektingenjör Skanska Sverige och Monica Westerberg, mångfaldschef Skanska Sverige.

Skanska vann med motiveringen att arbetet inom mångfald och inkludering har en framträdande del i Skanskas affärsstrategi och att Skanska lägger stort fokus på att utveckla en inkluderande arbetsmiljö.

– Vi är oerhört tacksamma och glada för att få ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning. Mångfald och inkludering är affärskritiskt för oss för om vi vill vara ett framgångsrikt företag även i framtiden behöver vi både förstå och spegla vårt samhälle, säger Staffan Andersson, regionchef på Skanska Syd, som tog emot priset på plats tillsammans med mångfaldschef Monica Westerberg.

Skanska nominerades till priset av Israa Ali, en medarbetare som fått anställning via Good Malmö som är ett lokalt initiativ där personer som står utanför arbetsmarknaden får möjligheten att arbeta på olika delar av företaget under ett år. En praktik som ledde till en anställning som projektingenjör på Skanska.

– Att det dessutom är en medarbetare som nominerat oss känns extra varmt i hjärtat för det visar att det vi gör märks i våra medarbetares vardag, säger Staffan Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige