Image

Skanska säljer för 400 miljoner

TRANSAKTIONER Skanska säljer ett pågående kontorsprojekt på Sturegatan i centrala Sundbyberg. Försäljningspriset uppgår till 400 miljoner kronor vilket är i nivå med Skanskas interna marknadsvärde. Köpare är IVG Funds och tillträde sker i september 2009.
Publicerad den 17 April 2009

Fastigheten Magasinet 1 som omfattar cirka 12 000 kvadratmeter kontor påbörjades i juni 2007 och är klar för inflyttning i maj 2009. Den dominerande hyresgästen är Svenska Kraftnät som hyr 95 procent av fastigheten. Resterande lokaler består av mindre butiksytor i entréplan. Byggnaden ligger i ett bra kommunikationsläge invid Sundbybergs station.

Fastigheten är certifierad enligt EU-programmet Green Building. Det innebär att husets energianvändning är minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

– Vi är mycket nöjda med att kunna lägga detta högkvalitativa kontor till vår svenska portfölj och vi är särskilt glada för Green Building-klassificeringen. Det är en bra placering med ett långt hyreskontrakt och en stabil offentlig hyresgäst vilket är viktigt i dagens marknad. Detta är vår andra affär med Skanska i Sverige och vi ser fram emot fortsatt samarbete, säger Jörg Laue, Senior Transaction Manager Nordic Region, IVG Asset Management GmbH.

– Vi är glada att kunna genomföra ännu en affär med IVG. Att vi hyr ut projektet och sedan även säljer det under pågående produktion är ett kvitto på att vi lyckas i vår strävan att utveckla moderna lokaler som är attraktiva för såväl hyresgäster som investerare, säger Jan Odelstam, vd Skanska Fastigheter Stockholm.

I enlighet med Skanskas informationspolicy uppges inte försäljningsvinst för kommersiella utvecklingsprojekt under uppförande. Utvecklingsvinsten redovisas kvartalsvis i takt med att projektet färdigställs.

Jones Lang LaSalle har varit rådgivare till IVG i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige