Image

SIS ungdomshem Ljungbacken byggs ut

Bygg/Arkitektur Specialfastigheter bygger ut Ljungbackens ungdomshem utanför Uddevalla för Statens institutionsstyrelse. När byggnaden är färdig kommer uppemot 45 personer att nyanställas.
Publicerad den 15 Februari 2017
Skiss på planerad utformning av SIS nya standardavdelning. Bild: Statens institutionsstyrelse
Skiss på planerad utformning av SIS nya standardavdelning.

SIS ungdomshem Ljungbacken är en mycket betydelsefull institution, både för myndigheten och för orten. Efterfrågan på SiS-platser är hög och SiS har därför beslutat att öka antalet boenderum på Ljungbackens ungdomshem med 16 till totalt 53. En ny byggnad ska därför uppföras och Specialfastigheter har nyligen lämnat in en ansökan om bygglov till kommunen.

– Vi är mycket glada över att få fortsätta utveckla SiS ungdomshem Ljungbacken i Gräskärr utanför Uddevalla, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg. Vi vill bygga ett hållbart hus och satsar därför på att uppfylla de kriterier som gäller för certifieringssystemet Miljöbyggnad nivå Guld.

Den föreslagna byggnaden, som ska ligga inom institutionsområdet, är cirka 1 800 kvadratmeter stor och är i huvudsak i ett plan.

– Efterfrågan från socialtjänsten på våra tjänster är rekordhög, och vi arbetar intensivt med att öka vår kapacitet över hela landet. Ljungbackens ungdomshem är väl fungerande och vi ser att det finns goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens i Uddevalla med omnejd, säger Kent Ehliasson, generaldirektör vid Statens institutionsstyrelse (SIS).

Institutionen bygger på kunskapsbaserad ungdomsvård i alla aspekter såsom vid lokalernas utformning för behandlings-, skola och hälsosjukvårdsverksamhet.

Satsningen från Statens institutionsstyrelse innebär nyanställningar på upp till 45 personer.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige