Image

SIS ungdomshem Folåsa byggs ut

Bygg/Arkitektur Specialfastigheter bygger ut Folåsa ungdomshem i Vikingstad i Linköpings kommun för Statens institutionsstyrelse (SIS). När byggnaden är färdig kommer uppemot 65 personer att nyanställas.
Publicerad den 14 Februari 2017
SIS ungdomshem Folåsa byggs ut. Bild: Specialfastigheter
SIS ungdomshem Folåsa byggs ut.

SIS ungdomshem Folåsa är en mycket betydelsefull institution, både för myndigheten och för orten. Efterfrågan på SIS-platser är hög och SIS har därför beslutat att öka antalet boenderum på Folåsa ungdomshem med 16 till totalt 40. En ny byggnad ska därför uppföras och Specialfastigheter har nyligen lämnat in en ansökan om bygglov till kommunen.

– Vi är mycket glada över att få fortsätta utveckla SIS ungdomshem Folåsa i Vikingstad. Vi vill bygga ett hållbart hus och satsar därför på att uppfylla de kriterier som gäller för certifieringssystemet Miljöbyggnad nivå Guld, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

Den föreslagna byggnaden, som ska ligga inom institutionsområdet, är cirka 1800 kvadratmeter stor och är i huvudsak i ett plan.

– Efterfrågan från socialtjänsten på våra tjänster har aldrig varit så hög som nu och vi arbetar intensivt med att öka vår kapacitet över hela landet. Verksamheten är inarbetad i Folåsa och väl fungerande. Vi bedömer att det i Vikingstad med omnejd finns goda möjligheter att rekrytera personal med rätt kompetens, säger Kent Ehliasson, generaldirektör vid Statens institutionsstyrelse.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige