Image
Ursvik Entré.
Ursvik Entré. Bild: Catarina Harling

Sida hyr 11 500 kvadratmeter i Ursvik Entré

Uthyrning Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11 500 kvadratmeter för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.
Publicerad den 1 December 2020
Annons
Image

Den kvalitativa och tidlösa arkitekturen i Ursvik Entré möjliggör att på ett hållbart vis skapa moderna, flexibla och trivsamma arbetsplatser med bred närservice i huset. Sedan tidigare är cirka 35 procent av ytorna i Ursvik Entré uthyrda till långsiktiga och samhällsviktiga kunder och servicefunktioner. Tillsammans med Sida inleds nu nästa spännande fas i utvecklingen.

Med Sida i Ursvik Entré växer ett center för internationell och lokal samverkan fram. En plats som förenar stora institutioner, privata företag samt närområdet med dess entreprenörskap och framåtanda, vilket möjliggör ett meningsfullt sammanhang för ömsesidig utveckling.
– Nu ser jag ser fram emot att kunna skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, där vi både kan nyttja digitaliseringens möjligheter och det fysiska kontoret för att arbeta kreativt och samskapande med alla aktörer för ett bättre bistånd, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida.
– Sidas etablering i Ursvik Entré är ett fantastiskt tillskott. Det pågår en spännande utveckling både i Ursvik Entré och i närområdet just nu, och en stor internationell institution som Sida stärker områdets dragningskraft. Vi hälsar Sida varmt välkomna och ser fram emot fortsatt dialog i denna viktiga utveckling, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.
– Vi är mycket glada att inleda ett långsiktigt samarbete med Sida. Deras viktiga roll och inriktning går hand i hand med våra planer för Ursvik Entré. Med denna etablering fortsätter utvecklingen av Ursvik Entré som en socialt och miljömässigt hållbar plats där fler människor, företag och organisationer kan utvecklas och växa, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Fabege ersätta Hansen Vikström

Bolag Efter 15 år lämnar Klaus Hansen Vikström nu Fabege permanent. Bolagets vd Stefan Dahlbo berättar för Fastighetssverige berättar om sökandet efter efterträdaren och vilka kvaliteter man vill se i denne.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY