Image
Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan.
Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan. Bild: Contekton arktitekter

Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat avtal om totalentreprenad för 144 studentlägenheter och ett parkeringsgarage på Innovatumområdet i Trollhättan. Ordersumman uppgår till cirka 154 miljoner kronor.
Publicerad den 4 November 2019

Entreprenadkontraktet är del i det samverkansprojekt som Serneke sedan tidigare ingått med Eidar och som nu övergår i fas 2 och produktion. De 144 studentlägenheterna ska byggas på det så kallade Innovatumområdet i Trollhättan, platsen där stadens tidigare ledande företag NOHAB var placerat i hundra år. Idag är området ett utvecklingsområde där bland annat många ingenjörs- och forskningsföretag, konsthall och kulturskola finns placerade. Serneke bygger sedan tidigare kontorsfastigheter på området.

Byggnationen planeras att påbörjas i december med marksanering och de första betongarbetena i februari. I produktionen av lägenheterna, som byggs i tre huskroppar med sex våningar vardera, används prefabricerade lägenhetsmoduler. Inflyttning är planerad till strax innan årsskiftet 2020/2021.
– Vi ser fram emot att få sätta igång byggnationen och fortsätta vår del i utvecklingen av Innovatumområdet. Det känns alltid lika kul att få bygga något som underlättar för ungas boende, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.
– Vi är nöjda att få komma igång med projektet. De nya studentlägenheterna behövs för att möta den ökade efterfrågan på studentbostäder i Trollhättan, säger Urban Blom, vd på Eidar.

Beställningen är villkorad av beslut om lagakraftvunnen detaljplan samt bygglov, vilka förväntas före årsskiftet 2019/2020. Under förutsättning att detta sker, inkluderas ordersumman om cirka 154 miljoner kronor i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY