Image

Serneke säljer mark och bygger logistikcenter

Bygg/Arkitektur Serneke har sedan tidigare köpt mark om totalt 139 000 kvadratmeter i Gårdsten i nordöstra Göteborg med avsikt att utveckla området. Nu köper Göteborgs Lastbilcentral 68 000 kvadratmeter av området och uppför ett nytt logistikcenter där Serneke står för totalentreprenaden. Byggnationen påbörjas omgående och väntas vara klar årsskiftet 2015/16.
Publicerad den 13 November 2014

Det nya logistikcentret har en storlek om drygt 15 000 kvadratmeter och innebär att GLC samlar alla sina verksamheter under ett och samma tak vilket ger förutsättning för bättre samarbete och synergier inom organisationen.

– Det ger oss möjligheter och förutsättningar att växa och utvecklas. Genom att centralisera verksamheten möter vi våra kunders behov av en effektiv organisation. Vi är också glada att vår nuvarande hyresgäst, tillika kund, Martin & Servera väljer att flytta med oss, säger Bengt Meyer VD på GLC.

– Avtalet skrevs på i förra veckan och vi är väldigt stolta och glada att kunna göra detta tillsammans med GLC, säger Ola Serneke, vd för Serneke koncernen.
Hela området är en del av det projekt kommunen benämner Utveckling Nordost och är en satsning att locka fler företag och jobb till området.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige