Image

Sefas skyskrapa: Första borrningarna gjorda

Bygg/Arkitektur Under tisdagen skedde de första borrningarna i Göteborg för byggnationen av Sefas planerade skyskrapa på Lindholmen i Göteborg. Borrningarna gjordes exakt på den plats där tornet ska resas. Syftet med borrningarna var att komplettera de befintliga undersökningarna om de geotekniska förhållandena.
Publicerad den 27 November 2013
Ola Serneke, Sefa, Claes Berndtson, Sefa Anläggning, Toni Hultberg Sefa Byggnads och Mattias Stenström, WSP. Bild: Sefa
Ola Serneke, Sefa, Claes Berndtson, Sefa Anläggning, Toni Hultberg Sefa Byggnads och Mattias Stenström, WSP.

– Detta är en åtgärd för att säkerställa avstånd ner till berg samt avgöra kvalitén på leran, säger Ola Serneke, vd för Sefa och initiativtagare till projektet.

– Vi har tidigare geotekniska undersökningar att gå på, men nu gör vi kompletterande exakt inom den ytan där höghuset skall uppföras.

Karlavagnstornet kommer att ligga på Lindholmen i Göteborg och blir en av Europas högsta byggnader med en höjd på 201 meter, innehållande 60 våningar.

Just nu pågår en arkitekttävling som kommer bestämma vem som ska rita huset. Tävlingen har skapat ett stort intresse där 47 av det 58 inkomna bidragen är från internationella arkitektkontor.

- Det känns oerhört roligt att det är igång. Vi har jobbat hårt och länge med projektet och att se bit för bit falla på plats är oerhört spännande, säger Ola Serneke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige