Image
Ola Svensson.
Ola Svensson. Bild: Victoria Park

SBB värvar chef från Victoria Park

Bolag Victoria Parks nuvarande fastighetschef Ola Svensson lämnar bolaget för att istället bli SBB:s landschef i Danmark och regionchef för Öresundsregionen.
Publicerad den 5 Juli 2019

SBB har anställt Ola Svensson från 1 oktober 2019 som landschef i Danmark och regionchef i Öresundsregionen med placering i Malmö. Ola har närmare 20 års erfarenhet av fastighetsförvaltning och kommer senast från Victoria Park.

Ola Svensson har arbetat i stora och växande fastighetsbolag under 20 år. Den huvudsakliga geografiska inriktningen har varit södra Sverige. Ola är utbildad vid Lunds Tekniska högskola och har erfarenhet från bl a Akelius fastigheter, MKB fastighets AB, Rikshem, Stena fastigheter och senast Victoria Park.
– SBB växer kraftigt och fortsätter med förvärv i Södra Sverige och Danmark. Ola är en viktig del i att skapa fortsatt tillväxt i Södra Sverige och Danmark, säger Fredrik Holm, förvaltningschef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

SBB växer kraftigt i Öresundsregionen och skapar därmed en ny region syftande till att bibehålla en hög kvalitet för bolagets hyresgäster.
– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att arbeta i ett av landets största tillväxtbolag inom fastigheter. Min erfarenhet kommer att passa väl in i det höga tempo som SBB växer, säger Ola Svensson.

För Victoria Parks del betyder förändringen att bolagets vd Per Ekelund, tillika fastighetschef under 2013-2018, kommer tills vidare även inneha rollen som fastighetschef. Victoria Parks ledning kommer därmed bestå av vd och fastighetschef Per Ekelund, CFO Tommy Åstrand och HR och CSR-chef Liselott Wennerström.
– Jag vill tacka Ola för hans dedikerade insatser och engagemang i bolaget. Under sin ettåriga tid hos oss som fastighetschef har han haft en betydande roll i vårt förädlingsarbete för attraktivare bostadsområden. Under perioden har vi bland annat tillträtt drygt 2 000 lägenheter i Haninge och där byggt upp en lokal förvaltningsorganisation. Vi har även framgångsrikt infört central kundservice för såväl ökad service till våra kunder som en mer effektivare förvaltning. Jag har känt Ola i 15 år och med hans gedigna kunnande om fastighetsbranschen önskar vi honom lycka till i sitt nya uppdrag, säger Victoria Parks vd Per Ekelund.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige