Image
Mattias Monbäck.
Mattias Monbäck. Bild: SBB

SBB rekryterar byggchef med ansvar för projektgenomförande

Bolag SBB rekryterar Mattias Monbäck till en tjänst som byggchef med ansvar för projektgenomförande. I sin roll han kommer att ansvara och fokusera på genomförande, kvalitet och hållbarhet i projekten. Han är utbildad högskoleingenjör i byggteknik vid Uppsala universitet och kommer närmast från NCC där han bland annat arbetat som avdelningschef inom NCC Building Sverige.
Publicerad den 26 November 2021

– SBB är Europas största fastighetsutvecklare med 3 114 lägenheter i pågående produktion och 14 023 lägenheter i projektutveckling. Vi stärker nu upp organisationen ytterligare avseende projektgenomförandet och inrättar en ny roll som byggchef, för att öka takten ytterligare. Mattias kommer bland annat att arbeta mycket med entreprenadskedet i våra projekt, säger Erik Hävermark, chef projektutveckling inom SBB.
– Jag ser verkligen fram emot att ansluta till SBBs starka projektutvecklingsteam och bidra till bolagets fortsatt starka tillväxt. SBB är för mig ett spännande bolag med en stark och trygg affärsmodell och är en långsiktig aktör på den nordiska fastighetsmarknaden. Jag ser verkligen fram emot att lära känna organisationen och alla nya kollegor på SBB, säger Mattias Monbäck.

Mattias Monbäck börjar på SBB i Q1 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige