Image
Robert Boije, chefsekonom på SBAB.
Robert Boije, chefsekonom på SBAB. Bild: SBAB

SBAB: Fortsatt bred prisuppgång på bostäder i juni

Sverige Villapriserna fortsatte att stiga i samtliga regioner under juni. Lägenhetspriserna steg i Storstockholm, Storgöteborg och Södra Sverige, medan de sjönk svagt i Stormalmö, norra- och mellersta Sverige. Mätt sedan årsskiftet syns inga coronaeffekter i bostadspriserna att tala om, det skriver SBAB i sitt SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för juni.
Publicerad den 2 Juli 2020

SBAB Booli Housing Price Index (HPI) visar på en bred uppgång i bostadspriserna i juni för villor i samtliga indexområden. Priserna på villor steg mest i Norra Sverige. Lägenhetspriserna steg i Storstockholm, Storgöteborg och Södra Sverige, medan de sjönk svagt i Stormalmö, norra- och mellersta Sverige. De sjönk som mest i norra Sverige.
– I april sjönk bostadspriserna överlag som ett resultat av coronakrisen och framförallt i de områden som hade störst smittspridning. I maj när osäkerheten om krisen lagt sig något, förbyttes fallet istället i en bred uppgång som sedan fortsatt in juni, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.
– Vi ser ingen coronaeffekt i bostadspriserna att tala om mätt sedan inledningen av året. Om inte arbetslösheten ökar markant i höst från dagens nivå finns heller ingen anledning att tro på några stora prisfall på bostadsmarknaden i år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige