Image
Saxviken säljer i Uddevalla
Saxviken säljer i Uddevalla Bild: Svensk Fastighetsrådgivning

Saxviken säljer i Uddevalla

Transaktioner Saxviken Fastigheter har sålt Uddevalladelen av sitt bostadsbestånd, fastigheten Fisketången 1, med 141 lägenheter, till Bagges Fastigheter.
Publicerad den 22 Februari 2019

Fastigheten uppfördes 1959. Säljaren Saxviken förvärvade den under 2014 från Akelius.

Ny ägare är Uddevallabaserade Bagges Fastigheter, som de senaste åren expanderat, bland annat genom förvärvet av byggmästarbeståndet Hogander i Lysekil. Idag äger bolaget dryga 300 bostäder och ett 40-tal lokaler i Uddevalla och Lysekil.

Rådgivare till Saxviken Fastigheter har varit Svensk Fastighetsrådgivning, SFR.

– Vi är väldigt glada att ha fått möjligheten att agera mäklare i affären. Det var ett stort intresse så väl lokalt som regionalt och även till viss del nationellt. Starkast visade sig dock vara en lokal aktör, Bagges Fastigheter, säger Oscar Olofsson på Svensk Fastighetsrådgivning.

– De lokala köparna är tillbaka efter att under några år ha varit på säljarsidan och konkurrerar nu alltså med regionala och nationella tagare i affärerna. Detta gör att efterfrågan på kvalitativa bostadsfastigheter i vår region – Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla – är enorm och att vi ser nya rekord, sett till avkastningsnivåer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Ambitiösa tillväxtplaner" för Skanska Nya Hems nya affärsutvecklingschef

Stockholm Bengt Fardelius blir ny affärsutvecklingschef för Skanska Nya Hem Stockholm. Målet nu är att få verksamheten att växa genom markförvärv, och för Fastighetssverige pekar han ut flera områden som är extra intressanta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY