Image

Prologis bygger jätte-anläggning i Skillingaryd

LOGISTIK Prologis har tecknat avtal med Expert om en 60 000 kvadratmeter stor logistikanläggning som ska byggas i Båramo i Skillingaryd söder om Jönköping.
Byggstart blir i juni och anläggningen ska tas i bruk 2011.
Publicerad den 14 April 2010

Leasingavtalet omfattar 15 år, med möjlighet till förlängning om tre år per tillfälle.

- Båramo håller på att bli en logistisk knutpunkt. Experts etablering bekräftar detta. Allt fler företag efterfrågar intermodala transporter och därför har vi utvecklat infrastrukturen utifrån ett systemtänk, där järnvägen är en viktig del, säger Bengt-Olof Magnusson, kommundirektör i Vaggeryd.

Prologis samarbetspartner Logistic Contractor kommer att projektera och bygga anläggningen. Byggstart beräknas till 7 juni 2010 och 13 månader senare ska anläggningen vara klar. Det finns möjlighet att bygga ytterligare 25 000 kvadratmeter om Expert får behov av mer yta i framtiden.

- Detta blir vår näst största anläggning i Sverige. Allt fler företag vill ha ett effektivt nordiskt nav för sina logistikflöden på grund av skalfördelarna. Intresset för leasing är fortsatt stort och en hel del företag ser över sina logistikupplägg nu när konjunkturen börjar vända, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige