Image

Patriam utvecklar bostäder på Östermalm

Bostäder På Karlaplan 2 ska byggnaden som var en Stockholms största telegrafstationer transformeras till 17 bostäder. Bakom projektet står bostadsutvecklingsbolaget Patriam.
Publicerad den 5 Oktober 2016
Karlaplan 2. Bild: Patriam
Karlaplan 2.

– Det här är ett helt oöverträffat projekt på bostadsmarknaden i Stockholm. Det dyker i princip aldrig upp möjligheter att skapa stora, öppna bostäder med en modern och internationell prägel i Stockholms innerstad, och i synnerhet inte på Östermalm. Vi är oerhört stolta över att få vara med och utveckla Stockholm på det här viset, säger Andreas Holmberg, vd för Patriam.

På Karlaplan 2, påbörjar nu bostadsutvecklingsbolaget Patriam byggnationen av 17 bostäder – där vissa våningar kommer att ha en bostadsyta på över 350 kvadratmeter – med inflyttning under 2017.

Telegrafhuset byggdes av Telegrafverket mellan 1917-1922. När det uppfördes blev det genast en viktig knutpunkt i det snabbt framväxande telegrafnätet och i huset placerades den senaste kommunikationstekniken. Och här fanns ofta hemligheter som var militärt känsliga. Huset på innergården, Ateljén, uppfördes i dess nuvarande tappning under mitten av 70-talet.

– Här finns perfekta grundförutsättningar i både läget och arkitekturen som vi nu förädlar för att skapa det okonventionella, oväntade och expressiva i mötet mellan den gamla och nya arkitekturen. Kombinationen av en fashionabel, elegant fastighet och urban, modern estetik på en av Stockholms mest attraktiva adresser gör Karlaplan 2 till något utöver det vanliga, säger Andreas Holmberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY