Image

Pandox köper hotell i Bryssel

Transaktioner Pandox köper Hilton Grand Place Brussels i Bryssel. Köpeskillingen uppgår till cirka 525 miljoner kronor.
Publicerad den 22 September 2016
Anders Nissen. Bild: Pandox
Anders Nissen.

Köpet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2016.

– Hotellet är strategiskt beläget i omedelbar närhet till Grand Place i Bryssel med direktaccess till centralstationen och gynnas av efterfrågan från både affärs- och fritidssegmentet. Hotellet har i kraft av sitt läge, sin produkt, sitt varumärke och möteserbjudande goda möjligheter att vinna ytterligare marknadsandelar. Hotellfastigheten tillför ett tydligt värde till Pandox hotellportfölj i den fortsatta utvecklingen av Bryssels hotellmarknad, säger Anders Nissen, vd för Pandox.

Köpet av hotellfastigheten sker i bolag ägt av en privat investerare med ett underliggande fastighetsvärde om 525 miljoner kronor. I tillägg kommer cirka 29 miljoner kronor investeras i rumsuppgradering under 2017-2018. Den totala investeringen motsvarar ett direktavkastningskrav på drygt sex procent.

Hotellet har 224 rum, 17 konferensrum och drivs för närvarande under ett managementavtal med Hilton, vilket kan konverteras till ett franchiseavtal 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige