Image

Ökade intäkter för Heimstaden

Bolag Hemstadens förvaltningsresultat uppgick till 193 miljoner kronor (76). Periodens hyresintäkter ökade till 555 miljoner kronor (371).
Publicerad den 16 November 2015

Heimstadens delårsrapport för den senaste niomånadersperioden visar på positiva siffror. Uthyrningsgraden för bostäder uppgick till 99,2 procent (99,5), driftnettot uppgick totalt till 282 miljoner kronor (202)och finansnettot uppgick till -118 miljoner kronor (-108). Värdeförändring i fastigheter uppgick till 804 miljoner kronor (103) och periodens resultat uppgick till 1 190 miljoner kronor (109).

– Efter ett hektiskt första halvår med många transaktioner och notering av preferensaktie är hösten här och vårt tredje kvartal avslutat. Bolaget har under denna tid växt primärt organisatoriskt såväl som samarbetsmässigt. Vi har i det senaste kvartalet utökat vårt ägande i Nordhalla samt startat upp ett samarbete med Aptare Fastigheter AB kring nyproduktion via det delägda bolaget Heimstaden Projektutveckling AB. Sistnämnda bolag innebär att Heimstaden numera har egen kompetens inom utveckling av bostadsfastigheter och att denna utveckling kan ske utan fördyrande mellanhänder. Möjlighet till att genomföra bostadsproduktion och möjligen långsiktigt äga det som produceras ser vi som en styrka och konkurrensfördel för kommande expansion, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

– Under sensommar och hösten har Heimstaden fortsatt sin jakt på primärt centrala bostadsfastigheter och har i skrivande stund ingått avtal om förvärv i både Lund och Karlskrona. Lund är en ny ort för oss men med sin närhet till vårt huvudkontor i Malmö är det en marknad vi känner väl och känner oss trygga med. Forskningsanläggningen Maxlab IV som ligger ett stenkast bort växer fram och förväntas skapa många nya arbetstillfällen och många besökare till den gamla anrika universitetsstaden. Karlskrona känner vi sedan gammalt och är glada över att ha fått förmånen att förvärva ett av de mest centrala och finaste bestånd som finns i staden.

– Samtidigt som vi förvärvar i Lund och Karlskrona har vi avyttrat vårt nyligen inköpta bestånd i Trelleborg. Försäljningen gjordes till vårt delägda bolag Nordhalla varmed vi fortfarande har kvar 40 procent av ägandet samt hela förvaltningen av portföljen. Då våra samarbetspartners i Nordhalla, precis som vi, önskar växa och då det fortfarande finns bra förvärv att göra i marknaden blev detta en transaktion med samtliga som vinnare, fortsätter Patrik Hall.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige