Image

Nytt hotellkoncept i Setterwalls gamla lokaler på Blasieholmen

Uthyrning Aberdeen hyr ut cirka 5 500 kvadratmeter till Stureplansgruppen i SEB Trygg Livs fastigheter Näckström 24 och 25 på Arsenalsgatan. I lokalerna ska Bank Hotel skapas.
Publicerad den 22 Maj 2015
På Arsenalsgatan ska Stureplansgruppen skapa Bank Hotel.  Bild: Stureplansgruppen
På Arsenalsgatan ska Stureplansgruppen skapa Bank Hotel.

Uthyrningen omfattar bland annat de stora kontorsytor som blir vakanta efter Setterwalls. Under namnet Bank Hotel kommer nu Stureplansgruppen att skapa ett nytt hotell med bar och restaurang i lokalerna.

– På Arsenalsgatan 6 ska vi skapa Stockholms främsta boutiquehotell med en tydlig inriktning mot en medveten målgrupp. Fastigheten är med sin utformning och sitt läge idealisk för det internationella koncept som vi tagit fram. Med stora publika ytor i såväl gatuplan som på taket blir Bank Hotel ett nav i Blasieholmens utveckling, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen.

Aberdeen genomförde under slutet av förra året en hotellupphandling i syfte att kontraktera en hotellaktör som kan bidra med unika kvaliteter till fastigheten. Efter urvalsprocessen föll valet på Stureplansgruppens koncept Bank Hotel.

– Det finns en mättnad på kedjehotell i innerstaden. För att göra Stockholm än mer attraktiv mot besöksnäringen behövs starka, unika hotellkoncept, fortsätter Vimal Kovac.

– Vi är mycket nöjda med att få ett hotell som hyresgäst som bidrar positivt till fastighetens och portföljens utveckling. Är också övertygade om att detta boutique-hotell blir ett uppskattat nytt inslag i stadsbilden vilket ytterligare kommer att lyfta Blasieholmen, som är ett av våra strategiska områden. I linje med vår plan för portföljen har vi nu två större hotellprojekt med olika koncept igång, ett i Göteborg och nu ett i Stockholm, säger Lars Kinneholm, tillgångsförvaltare på SEB Trygg Liv.

Bank Hotel beräknas öppna i sina nya lokaler under 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige