Image
Anneli Jansson, Anders Kupsu och Carl Mörk föreslås ta plats i Hemfosas styrelse.
Anneli Jansson, Anders Kupsu och Carl Mörk föreslås ta plats i Hemfosas styrelse. Bild: Humlegården/Skandia Fastigheter/Stendörren

Ny trio tar plats i Hemfosas styrelse

Bolag Anneli Jansson, Anders Kupsu och Carl Mörk föreslås ta plats i Hemfosas styrelse.
Publicerad den 19 Mars 2019

Anneli Jansson är född 1974 och har en civilingenjörsexamen från KTH. Hon har många års erfarenhet av fastighetsbranschen och arbetar sedan 2016 som vd på Humlegården Fastigheter AB. Dessförinnan var hon ansvarig för den nordiska verksamheten på Grosvenor Fund Management och har tidigare arbetat på KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL.

Anders Kupsu är född 1962 och har en civilingenjörsexamen från KTH. Anders arbetade mellan 2010 och februari 2019 som vd på Skandia Fastigheter, vilket bolag han lämnar i maj 2019. Dessförinnan var han verksam i mer än 20 år i olika befattningar på Skanska främst inom kommersiell fastighetsutveckling.

Carl Mörk är född 1969 och har en civilingenjörsexamen från KTH och en MSc i fastighetsfinansiering från London School of Economics. Carl har mer än 25 års erfarenhet av fastighetstransaktioner och fastighetsförvaltning i Sverige och Europa och är idag verksam och styrelseordförande i Altira AB som han var med och grundade 2003. Carl är också styrelseledamot i Stendörren.

Ulrika Valassi har avböjt omval och den tidigare styrelseledamoten – numera Nyfosa-vd:n – Jens Engwall avgick på egen begäran från sitt uppdrag som styrelseledamot i november 2018 efter att aktierna i det tidigare dotterbolaget Nyfosa utdelades till stamaktieägarna i Hemfosa.

Omval föreslås av Bengt Kjell (ordförande), Gunilla Högbom, Anneli Lindblom, Per-Ingemar Persson och Caroline Sundewall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige