Image

Ny storemission i Tobin Properties

Bolag Huvudägaren Klövern föreslår att Tobins årsstämma ska besluta om en företrädesemission om cirka 225 miljoner kronor.
Publicerad den 26 April 2018

Nyemissionen i korthet:
• Nyemissionen genomförs i syfte att öka den finansiella beredskapen i bolaget.
• Aktieägare i Tobin Properties har företrädesrätt att teckna en ny stamaktie i Bolaget för varje befintlig stamaktie.
• Teckningskursen har fastställts till 11 kronor per ny stamaktie, vilket motsvarar en emissionslikvid om totalt cirka 225 miljoner kronor före emissionskostnader.
• Teckningsperioden för nyemissionen kommer att löpa från den 8 juni 2018 till och med den 25 juni 2018.
• Nyemissionen omfattas av teckningsåtaganden och emissionsgarantier motsvarande 100 procent av nyemissionen.

Skälet till nyemissionen är att öka den finansiella beredskapen i bolaget. Dessutom har en snabb hantering av en ny detaljplan i Nacka tidigarelagt en betalning om cirka 200 miljoner kronor till säljaren av byggrätterna.

Styrelsen i Tobin Properties ställer sig bakom huvudägarens förslag och rekommenderar aktieägarna att rösta för förslaget på årsstämman.

Dagon Sverige AB (ett helägt dotterbolag till Klövern) är huvudägare i Tobin Properties och bolaget har åtagit sig att teckna sig för sin andel i nyemissionen och även garanterat att nyemissionen blir fulltecknad. Dagon Sverige AB ska inte erhålla någon ersättning för sitt åtagande att garantera att nyemissionen blir fulltecknad.
Dagon Sverige AB äger cirka 58,9 procent av aktiekapitalet och cirka 61,4 procent av totala röstetalet i Tobin Properties.

Vidare har Tobins styrelseordförande Johan Varland och styrelseledamoten och vd:n Erik Karlin meddelat bolaget att de är positiva till förslaget till nyemission och att de via bolag kommer att delta i företrädesemission genom att avyttra det antal teckningsrätter som erfordras för att de ska kunna delta i företrädesemissionen genom utnyttjande av sina kvarvarande teckningsrätter efter sådan försäljning.
Totalt omfattas nyemissionen av teckningsåtaganden och emissionsgarantier motsvarande 100 procent av nyemissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige