Image
Susanna Höglund.
Susanna Höglund. Bild: Sabo

Ny chefsekonom på Sabo

Karriär Susanna Höglund är ny chefsekonom på Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag Sabo.
Publicerad den 8 Februari 2019

Sedan maj 2017 har Susanna Höglund varit chef för ekonomi- och juridikenheten på SABO. Hon har tidigare varit koncerncontroller i Stockholms Stadshus AB med ansvar för ägarstyrning och verksamhetsuppföljning för många av Stockholms stads stora bolag bland annat de allmännyttiga bostadsföretagen. Dessförinnan har hon varit projektledare och controller vid Exploateringskontoret i Stockholm, samt konsult inom marknadsanalys och värderingar.

Susanna Höglund arbetar i dag bland annat med hyressättning och förhandlingssystemet för att skapa en hållbar modell för framtidens hyressättning i samspel med Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen. Ett annat område som hon jobbar med är obalansen i beskattning mellan äganderätt, bostadsrätt och hyresrätt där hyresrätten är skattemässigt missgynnad.

– Susanna Höglund har gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och får nu tillfälle att arbeta mer fokuserat med några av bostadsmarknadens mest utmanande områden, hyressättning och balanserade och rättvisa villkor för olika upplåtelseformer där hyresrätten är missgynnad. Det är därför mycket glädjande att Susanna tackat ja till att bli chefsekonom, säger Anders Nordstrand, vd på Sabo.

– Sverige har många utmaningar inom det bostadspolitiska området. För mig känns det stimulerande att som chefsekonom få arbeta med några av de viktigaste frågorna för att bidra till långsiktigt goda villkor för hyresrätten och därmed bidra till att våra medlemmar kan bygga bostäder för alla, säger Susanna Höglund, chefsekonom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Batljans och Oscars samarbete

Bostäder Branschprofilernas omdiskuterade projekt i syd går raskt framåt. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY