Image

Niam hyr ut i Umeå

Uthyrning Lager 157 och Blomsterlandet hyr sammanlagt 2 800 kvadratmeter i Niams Strömpilen 1 i Umeå.
Publicerad den 8 December 2016

Niam förvärvade fastigheten hösten 2015 och har sedan dess aktivt arbetat med att utveckla handelsplatsen.

- Vi upplever ett stort intresse för Strömpilen, från såväl handlare som besökare, och vi är väldigt glada för att Lager 157 och Blomsterlandet väljer att etablera sig på Strömpilen. Två starka butikskoncept som kompletterar befintligt utbud på ett bra sätt. Vi fortsätter nu arbetet med att utveckla Strömpilen vidare och vi hoppas att kunna tillföra ytterligare butikskoncept inom kort, säger Victor Wettergren, Fund Manager på Niam.

Lager 157 hyr cirka 1 600 kvadratmeter i det före detta Sliperiet och butiken öppnar under våren 2017. Hyresavtalet löper på tio år.

- Vi fortsätter vår expansion i Sverige tillsammans med Niam och är väldigt nöjda med att nu kunna öppna vår första butik i Umeå på Strömpilen, säger Jonas Ivarsson, marknadsansvarig på Lager 157.

Blomsterlandet kommer att hyra cirka 1 200 kvadratmeter i Strömpilens handelsområde och etablerar även försäljning på anslutande utomhusytor. Hyresavtalet löper på tio år och butiken öppnar under hösten 2017.

- Vi växlar upp vår verksamhet i Umeå och öppnar en butik till, nu på Strömpilen, där vi kommer att kunna erbjuda våra kunder ett större sortiment i ett väldigt attraktivt handelsområde, säger Jan Larsson, vd för Blomsterlandet.

Fastigheten Strömpilen 1 är attraktivt belägen i Umeå och är en av regionens ledande externhandelsdestinationer.

- Det händer mycket inom handeln i Umeå och det handlar om att hitta sin nisch för varje handelsområde. Detta känner jag att Niam har gjort med Strömpilen, vilket kommer att stärka området än mer, säger Lena Wikman, LMW Centrumkonsult, som ansvarar för uthyrning och utveckling av lokaler på Strömpilen och som i samarbete med Newsec Asset Management och Niam förhandlat avtalen med hyresgästerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige