Image
NCC bygger 59 bostäder åt Uddevallahem.
NCC bygger 59 bostäder åt Uddevallahem. Bild: Uddevallahem

NCC bygger 59 nya bostäder i centrala Uddevalla

Bygg/Arkitektur Bostadsstiftelsen Uddevallahem och NCC ska tillsammans bygga nya hyresrätter i centrala Uddevalla. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på cirka 70 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2021

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Uddevalla. På Strömstadsvägen bygger vi små och yteffektiva lägenheter i ett område som är nära tågstationen och samtidigt nära centrum. Visionen med projektet är att Uddevallahem vill kunna erbjuda rimliga hyror i samspel med att vi erbjuder ett digitalt hem med ny teknik, säger Thomas Aebeloe, vd på Uddevallahem.

Projektet omfattar två huskroppar med totalt 59 moderna bostäder, 1–3 rum och kök. Med detta projekt fortsätter Uddevallahems bestånd att växa i staden söderut. De nya bostäderna kompletterar de fastigheter som företaget redan äger i området.
– Vi ser fram emot att få bidra med vår expertis och erfarenhet och tillsammans med Uddevallahem bygga ännu fler hyresrätter. NCC och Uddevallahem har arbetat tillsammans tidigare och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Byggstart sker i mars 2021 med preliminär inflyttning vintern 2022 – 2023.

Affären uppgår till cirka 70 miljoner kronor och orderregistreras i första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige