Image
Catarina Molén-Runnäs.
Catarina Molén-Runnäs. Bild: NCC

NCC bygger 440 bostäder utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av ett joint venture mellan Catella, Nordkranen och DWS uppföra cirka 440 hyresbostäder i Herlev utanför Köpenhamn. Ordervärdet för entreprenadkontraktet uppgår till cirka 840 MSEK. Bostäderna byggs på mark där NCC tidigare har bedrivit asfaltsverksamhet.
Publicerad den 25 Mars 2022

– Nu tar vi vara på gammal industrimark och förvandlar området till ett toppmodernt och miljöcertifierat bostadsområde precis utanför Köpenhamn. Läget är optimalt och vi ser fram emot att förverkliga projektet tillsammans med Catella, Nordkranen och DWS, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Projektet byggs som ett kvarter med tre punkthus på innergården. Lägenheterna får 2-4 rum och har en medelstorlek på cirka 75 kvadratmeter, många med balkong. I området byggs även lokaler, takterrass och parkeringsplatser. Bostäderna kommer certifieras enligt DGNB Guld.

Bostäderna byggs på tidigare industrimark där NCC har bedrivit asfaltsverksamhet under drygt 20 år. Nu har verksamheten flyttat till Glostrup där det finns bättre möjligheter att ställa om till en hållbar produktion. I samband med flytten har marken inklusive byggrätter för bostäder och sanering sålts till Catella, Nordkranen och DWS. Markförsäljningen gav en positiv resultateffekt i affärsområde Industry under fjärde kvartalet 2021.

Byggnationen av bostäderna startar i tredje kvartalet 2022 och förväntas vara färdigställt i tredje kvartalet 2025.

Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet för entreprenadkontraktet uppgår till cirka 840 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Nordics.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige