Image

Mäklarsamfundets vd lämnar

Karriär Mäklarsamfundets styrelse har mottagit Ingrid Eiken Holmgrens önskemål om att få lämna posten som vd för medlems- och branschorganisationen Mäklarsamfundet i början av 2018.
Publicerad den 17 Augusti 2017
Ingrid Eiken Holmgren. Bild: Caroline Berg
Ingrid Eiken Holmgren.

För snart sex år sedan tillträdde Ingrid Eiken Holmgren tjänsten som vd på Mäklarsamfundet. Hon har bland annat haft styrelsens uppdrag att öka organisationens inflytande och synlighet samt att tydliggöra att få branscher står Sveriges bostadskonsumenter så nära som fastighetsmäklare och att branschen har unika insikter om bostadsmarknaden som kan bidra positivt till den bostadspolitiska debatten.

– Ingrid Eiken Holmgrens engagemang, integritet och uthållighet har haft stor betydelse för vår verksamhet och för mig som ordförande. Vi har arbetat nära ihop, inte minst i samband med försäljningen av Hemnet. Ingrid har framgångsrikt arbetat med att leda verksamheten på styrelsens uppdrag och företräda Mäklarsamfundet i ett flertal styrelser. Mäklarsamfundet är idag en mer tongivande organisation än för sex år sedan och branschen har fått en tydligare roll som samhällsaktör, säger Anders Edmark, ordförande i Mäklarsamfundet.

– Som vd i Mäklarsamfundet har jag haft händelserika och roliga år. Tillsammans med styrelsen och mina medarbetare har vi kommit längre än jag vågade hoppas på i arbetet med att synliggöra Mäklarsamfundet. I dag är vi en stark aktör i samhällsdebatten och en mer betydelsefull aktör inom vår näring. Det känns som en extra förmån att jag fått förtroendet att företräda Mäklarsamfundet i styrelser och särskilt som Hemnets styrelseordförande under flera år. Mäklarsamfundet har fått fler medlemmar, starkare ekonomi och står väl rustad att möta framtiden som en modern och stark organisation, säger Ingrid Eiken Holmgren.

Arbetet med att rekrytera en efterträdare till Ingrid Eiken Holmgren har påbörjats och hålls samman av en grupp inom Mäklarsamfundets styrelse, som leds av ordförande Anders Edmark.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige