Image

Magnolia bygger i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad uppför 320 lägenheter med en total boyta på över 28 500 kvadratmeter på Turebergs Allé i Sollentuna. Veidekke har fått bygguppdraget för första etappen, 230 hyresrätter. För Veidekkes del blir det här bolagets första så kallade Veidekke Max-projekt.
Publicerad den 11 September 2013

Magnolia förvärvade fastigheten Sollentuna Traversen 18 genom en bolagsaffär och rådgivare var DTZ.

- Vi ser fram emot att inom kort sätta första spadtaget för vår byggnation av nya yteffektiva hyreslägenheter. Med en plattform för utveckling av hyresbostäder kommer vi nu ytterligare öka takten i vårt skapande av trivsamma bostadsmiljöer, säger Andreas Rutili, vd på Magnolia Bostad.

Första inflyttning sker våren 2015 och sista inflyttning i december 2015. Byggstart för den andra etappen om 90 bostadsrätter är hösten 2014.

Veidekke har fått bygguppdraget för första etappen, värt cirka 250 miljoner kronor. Det blir Veiddekes första så kallade Max-projekt – Veidekke Max innebär att man minskar byggkostnaden genom att prefabricera en ökad andel byggdelar och genom ett stort fokus på processen effektivisera produktionen. Veidekke tittar på både teknik och process för att minska antalet icke värdeskapande aktiviteter vid byggnation av bostäder. Ett versionstänk har introducerats för att över tid kunna förfina och förbättra plattformarna och på så sätt skapa mervärde för kunderna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige